La Guàrdia Civil intervé més d'1,5 milions d'euros provinents d'Andorra des de principis d'any

La Guàrdia Civil intervé més d'1,5 milions d'euros provinents d'Andorra des de principis d'any

La Guàrdia Civil intervé més d'1,5 milions d'euros provinents d'Andorra des de principis d'any

Actualitzat
Pla general de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, acompanyada de l'alcalde Àngel Ros, comandaments de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, policia espanyola, exèrcit

Pla general de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, acompanyada de l'alcalde Àngel Ros, comandaments de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, policia espanyola, exèrcit i òrgans judicials, el 12 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

ACN Lleida.- La Guàrdia Civil de Lleida ha aixecat durant els primers nou mesos de l'any més d'un centenar d'actes per infracció en aplicació de la normativa sobre blanqueig de capitals per no declarar legalment l'entrada de diners a l'estat espanyol procedents d'Andorra. En el mateix període de 2015, el cos policial va obrir 64 expedients. En aquest sentit, segons dades de la Guàrdia Civil, durant aquests 9 mesos s'han intervingut més d'1'5 milions d'euros a la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell), mentre que durant els mateixos de l'any passat, la quantitat intervinguda es va situar prop del milió d'euros. Pel que fa al contraban de tabac, el volum de paquets intervinguts aquest any ha estat de 180.000, xifra superior als 160.000 confiscats en el mateix període l'any passat. El valor d'aquest tabac supera els 800.000 euros.

Les dades les ha donat a conèixer la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, durant els actes de celebració de la Verge del Pilar com a patrona de la Guàrdia Civil, juntament amb el tinent coronel de la Comandància del cos policial a la capital del Segrià, José Antonio Ángel Gonzalo. La subdelegada ha assistit a la missa celebrada a la catedral nova oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i, posteriorment, ha presidit l'acte institucional de la patrona a les dependències de la comandància amb l'assistència d'autoritats civils, locals i de la demarcació, així com dels representants de les forces i cossos de seguretat com són la policia espanyola, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Lleida, Vigilància Duanera, Policia Andorrana i Gendarmeria Nacional Francesa, a més dels màxims representants de l'exèrcit espanyol i dels Bombers. Manso ha felicitat el conjunt d'agents de la Guàrdia Civil que presten servei a la comandància de Lleida i les diferents casernes del cos per ''haver aconseguit amb el pas dels anys que la gestió professional que els caracteritza, la feina eficaç i eficient en molts àmbits, així com un esperit lluitador capaç de superar els entrebancs, siguin els elements que defineixen el dia a dia de la Guàrdia Civil''. La subdelegada s'ha referit també a l'especialitat d'Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, que aquest any compleix 30 anys. En aquest sentit, ha destacat que ''en tots aquests anys, aquestes unitats han desenvolupat una activitat professional de gran responsabilitat que genera tranquil·litat i seguretat a la ciutadania tant pel que fa a l'ús autoritzat d'armes com l'ús autoritzat de material pirotècnic''. Aprofitant la presència de representants de tots els cossos i forces de seguretat, Manso ha insistit un cop més ''a seguir treballant de forma coordinada i amb tota la col·laboració necessària entre tots per garantir la seguretat i la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans''. La subdelegada ha agraït també la col·laboració d'altres organismes de l'Administració general de l'Estat com l'Agència Tributària, la Tresoreria de la Seguretat Social i la Inspecció de Treball. En el decurs de l'acte s'han lliurat setze medalles Creu Mèrit de la Guàrdia Civil a dotze membres del cos i a quatre persones en agraïment a la seva col·laboració amb el cos policia (Fiscal en Cap de l'Audiència de Lleida, un tècnic del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i dos agents dels Mossos d'Esquadra). També s'han lliurat dues medalles Creu Mèrit Militar a dos agents del cos i tres plaques d'agraïment a la col·laboració amb la Guàrdia Civil (al director del Centre Penitenciari de Ponent, Sícoris Associació d'Amics de la Guàrdia Civil i a l'empresari local Víctor Mo).