Camprodon

La Generalitat es convertirà en accionista majoritària de Vallter 2.000 per evitar-ne el tancament

Després de mesos de negociacions, ha arribat a un principi d'acord amb els actuals propietaris per controlar el 60% de les accions, amb una inversió inicial de mig milió d'euros.

RedaccióActualitzat
La Generalitat es convertirà en l'accionista majoritària de l'estació d'esquí de Vallter 2.000, al Ripollès És el preacord a què han arribat amb els propietaris actuals després de mesos de negociacions. La decisió s'ha pres per evitar el tancament imminent d'aquestes instal·lacions, ja que després de diverses temporades de pèrdues l'estació arrossegava un deute important.

Ara, una part d'aquest deute, l'import del qual no ha transcendit, l'assumirà l'Institut Català de Finances i la resta d'accionistes privats. A partir de la pròxima temporada, Ferrocarrils de la Generalitat, que ja gestiona la Vall de Núria, la Molina, Espot i Portainé, controlarà el 60% de les accions, el 40% es quedaran en mans dels actuals propietaris. L'Ajuntament de Setcases també tindrà una participació com a propietària dels terrenys. Es farà una inversió inicial de mig milió d'euros. La societat que se'n fa càrrec neix sense deutes.  

El delegat del govern a Girona, Eudald Casadesús, ha dit que la decisió s'ha pres per les repercussions econòmiques que tindria per a la comarca el tancament de l'estació. I és que, des que es va crear, fa gairebé quaranta anys, l'estació de Vallter és un dels motors econòmics de la Vall de Camprodon, i en depenen molts negocis de restauració i hostaleria.

Aquest any Vallter ha tancat la temporada amb 60.000 esquiadors, un 2,4% menys que l'hivern anterior.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut