El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada (ACN)
El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada (ACN)
Barcelona

La fiscalia ordena als Mossos que identifiquin els responsables dels col·legis

Els agents hauran de demanar als responsables la documentació que tinguin sobre la designació com a col·legi electoral per al referèndum de l'1 d'octubre

Actualitzat

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha donat instruccions al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, perquè els seus agents identifiquin els responsables dels centres designats com a col·legis electorals per al referèndum de l'1-O.

En una instrucció, Romero de Tejada ordena que els agents dels Mossos vagin als centres educatius o administratius que es preveu que facin les funcions de col·legi electoral en la consulta de l'1 d'octubre. Segons aquesta instrucció, els Mossos han d'identificar els seus responsables i prendre'ls declaració com a testimonis.

El fiscal ordena als Mossos que demanin als responsables que lliurin la documentació que tinguin sobre la designació com a col·legi electoral, persones de contacte per a incidències o les peticions perquè lliurin les claus. A més, també els ordena que, en cas de tenir algun material electoral, el requisin.

CCOO desmenteix la fiscalia

La instrucció de la fiscalia afirma que "segons asseguren diverses fonts de l'àmbit educatiu -entre les quals CCOO- l'àrea de Serveis Territorials, depenent del Departament d'Ensenyament de la generalitat, ha contactat amb la direcció dels centres". Posteriorment, el sindicat ha assenyalat que no ha mantingut "cap contacte" amb la fiscalia i ha manifestat el seu "suport" als equips directius dels centres.

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut