El fiscal general de l'estat, José Manuel Maza (EFE)
El fiscal general de l'estat, José Manuel Maza (EFE)
Madrid

La Fiscalia investiga empreses contractades per la Generalitat per al procés

Maza no vol donar explicacions al·legant que es tracta d'una investigació en curs

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha demanat informació a les empreses que hauria contractat la Generalitat per treballar en la creació de les anomenades estructures d'estat.

La fiscalia va enviar divendres passat agents de la Guàrdia Civil a una vintena d'empreses tecnològiques, consultores i de ciberseguretat de Madrid i Barcelona per exigir-los informació sobre els contractes que haurien subscrit amb la Generalitat. En concret, els que fan referència a dues estructures d'estat: els serveis d'intel·ligència i l'agència tributària. Les societats tenen vuit dies per respondre i si no ho fan s'enfrontaran a un delicte de desobediència i malversació.

El fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, no n'ha volgut donar explicacions al·legant que es tracta d'una investigació en curs.

"Com que és una qüestió que està en curs i d'unes diligències de la fiscalia, no puc donar més explicacions. En qualsevol cas, la fiscalia, com sempre, està perquè es compleixin les lleis. Aquest és el nostre únic objectiu."

Des del govern, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha afirmat que no en té constància, però afegeix que no el sorprendria en absolut que s'estigués fent aquesta investigació. De fet, denuncia l'assetjament a què està sotmès el govern català.

"Estem acostumats que la pressió constant de la fiscalia cap a l'activitat de la Generalitat de Catalunya és exagerada. Per qualsevol cosa s'obren diligències, que entenem que això només s'explica per una estratègia d'intentar posar en dubte la legitimitat de les actuacions que porten a terme el govern de Catalunya i també del Parlament de Catalunya."

Segons sembla, la investigació hauria començat fa un any amb el llavors fiscal de l'Audiència Nacional espanyola Javier Zaragoza davant possibles delictes de desobediència, sedició i malversació de diners públics per part de la Generalitat.

Anar al contingut