Diputades de la CUP estripen fotos del rei
Diputades de la CUP estripen fotos del rei
Barcelona

La Fiscalia demana als Mossos un informe dels diputats que van estripar fotos del rei

Actualitzat

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat als Mossos d'Esquadra que elaborin un informe per identificar els diputats de la CUP que el 12 de desembre passat van estripar fotos del rei Felip VI al Parlament.

Segons avança el diari "El Periódico", la fiscalia estudiarà si els diputats cupaires van cometre un delicte d'injúries al rei.

Els diputats que van estripar les fotos del monarca durant la roda de premsa són Mireia Vehí, Anna Gabriel, Gabriela Serra, Joan Garriga, Benet Salellas i Eulàlia Reguant.

Els diputats van estripar les fotos per expressar el seu malestar per les detencions que van fer els Mossos de tres dels cinc joves de l'esquerra independentista catalana que no van anar a declarar a l'Audiència Nacional quan els van citar com a investigats per la crema de fotos del rei durant l'última diada.

Com que es tracta de diputats i, per tant, són aforats, la instrucció de la causa correspondria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no a l'Audiència Nacional.

La diputada Eulàlia Reguant ja s'ha autoinculpat a través de twitter:


 

Anar al contingut