Madrid

La fiscalia demana a l'Audiència que investigui Air Comet per presumpta estafa

La fiscalia ha demanat a l'Audiència espanyola que admeti la denúncia del consell de consumidors i usuaris contra Air Comet. D'aquesta manera, també reclama que s'obrin diligències informatives contra els directius de l'aerolínia que va deixar d'operar aquest Nadal, entre els quals el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferran. La fiscalia considera que Air Comet podria haver comès un presumpte delicte d'estafa per haver venut bitllets malgrat la seva situació d'insolvència.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Predaz és qui ha de decidir ara si investiga la companyia aèria Air Comet pels presumptes delictes d'estafa, apropiació indeguda i insolvència punible, després d'estudiar l'informe de la fiscalia arran de la denúncia de nou associacions de consumidors.

Segons el fiscal, els fets descrits a la demanda "poden ser constitutius d'un delicte d'estafa contra una generalitat de persones", de manera que "procedeix admetre la competència per al seu coneixement i instrucció". A més, demana al jutge que s'investigui si l'aerolínia "va continuar venent bitllets un cop el jutjat de Londres va acordar el cessament de la seva activitat, així com el mecanisme de comercialització dels bitllets, la data del cessament d'activitat i les circumstàncies relacionades amb els fets".

El fiscal també sol·licita al Ministeri de Foment "si va obrir un expedient o fer cap comunicació o requeriment" a la conpanyia sobre la seva actuació abans que cessés l'activitat. En últim lloc, demana al tribunal britànic la resolució que va dictar sobre l'embargament de 13 aparells d'Air Comet per impagament d'un crèdit.
Anar al contingut