Junqueras, en arribar a l'Audiència Nacional, el 2 de novembre (ACN)
Junqueras en arribar a l'Audiència Nacional, el 2 de novembre (ACN)
Madrid

La fiscalia defensa mantenir Junqueras a la presó pel "comportament violent" del 20S i l'1-O

El ministeri públic considera que hi ha "un risc evident de reiteració delictiva" per part del vicepresident cessat per l'article 155

Actualitzat

El fiscal s'ha oposat aquest dijous a la posada en llibertat del vicepresident de la Generalitat cessat per l'article 155, Oriol Junqueras, perquè considera que hi ha "un risc evident de reiteració delictiva". Pel ministeri públic, els fets investigats "poden ser constitutius d'un delicte de rebel·lió" i ho justifica perquè creu que "s'han produït comportaments violents, en particular els dies 20 de setembre i 1 d'octubre".

El 20 de setembre, la Guàrdia Civil va efectuar 14 detencions en una macrooperació contra el referèndum de l'1 d'octubre. En protesta per aquestes detencions, milers de persones es van concentrar durant hores davant la conselleria d'Economia en unes mobilitzacions que el govern espanyol va qualificar de "tumultuàries". D'altra banda, l'1 d'octubre es va celebrar el referèndum convocat pel govern de la Generalitat i suspès pel Tribunal Constitucional, amb càrregues policials en diversos punts de Catalunya per impedir les votacions.

"Un dels principals impulsors", segons la fiscalia

En una nota, la fiscalia cita el document "Enfocats" i l'agenda de l'exsecretari general d'Economia Josep Maria Jové, com a "evidències documentals" que Junqueras és "un dels principals impulsors dels fets investigats" en la causa per sedició i malversació.

Junqueras ha al·legat el dret de participació política per poder sortir de la presó. En una intervenció d'uns dos minuts, el líder d'Esquerra Republicana ha demanat que l'alliberin perquè aposta "pel diàleg bilateral, les vies pacífiques i l'acatament de la legalitat".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut