Imatge d'arxiu dels diputats de la CUP al Parlament
Madrid

La fiscalia arxiva una denúncia que demanava il·legalitzar la CUP

La denúncia l'havia presentat un particular

RedaccióActualitzat

La fiscalia ha arxivat una denúncia que demanava il·legalitzar la CUP en considerar que la formació política ha executat "accions violentes palpables". Segons publica "Vozpópuli", que ha tingut accés a l'escrit de la denúncia, aquesta l'havia presentat un particular.

En el document s'instava la fiscalia a emprendre les accions que considerés oportunes per "declarar la il·legalitat de la CUP i la seva consegüent dissolució". A més, sol·licitava "expressament" que durant el procediment se suspengués de forma "cautelar i provisional les activitats de la CUP fins que es dictés sentència".

El denunciant considerava que els membres de la CUP "han actuat i llançat missatges públics que han provocat concentracions tumultuàries, ocupacions de l'espai públic i assetjament de les forces i cossos de seguretat de l'Estat".

També destacava que la CUP va donar suport i promoure el referèndum de l'1 d'octubre "que vulnera de forma flagrant els principis rectors elementals de la nostra Constitució" i recull que els 10 diputats cupaires van votar a favor de la declaració d'independència al Parlament.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
Anar al contingut