Madrid

La Fiscalia Anticorrupció podria esperar fins després de les eleccions per resoldre sobre la inhibició de Garzón

Aquest divendres expira el període que Baltasar Garzón va donar a la Fiscalia Anticorrupció perquè li digués en favor de quin tribunal s'ha d'inhibir en el cas de la suposada corrupció que afecta el PP. Mentre Garzón espera una resposta, el PP ha fet un pas més en la seva escalada contra el jutge. El tresorer i senador del partit, Luís Bárcenas, un dels dos aforats inculpats en el cas, l'ha denunciat. De moment, es mantenen els interrogatoris a altres sis imputats en el cas previstos per a dimarts.

Actualitzat
Tot i que aquest divendres s'acaba el termini perquè la Fiscalia Anticorrupció informi el jutge Baltasar Garzón sobre en favor de quin tribunal s'ha d'inhibir, és possible que no respongui fins després de les eleccions de diumenge al País Basc i a Galícia.
Per això, de moment, Garzón manté els interrogatoris previstos per a dimarts vinent, quan el jutge té previst prendre declaració a sis imputats més pel "cas Gürtel" de suposada trama de corrupció, que afecta persones vinculades al PP.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge que s'inhibís atesa la presència d'aforats entre els imputats, ja que hi havia aforats de les comunitats valenciana i madrilenya implicats. Més tard, el jutge també hauria imputat un senador del PP i un eurodiputat i podria ser que el cas caigués en mans del Tribunal Suprem.

Mentrestant, el tresorer i senador del PP, Luis Bárcenas ha denunciat el jutge davant del Consell General del Poder Judicial i el fiscal general de l'Estat i l'ha comparat amb Goebbels.

En el front polític, el president del PP, Mariano Rajoy, ha tornat a dubtar de la imparcialitat de Garzón i, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha preguntat per què el PP és tan hostil amb Garzón.

Arran de les crítiques del PP a Garzón, el ple del Consell General del Poder Judicial ha demanat respecte a la independència de la justícia.

El PP insisteix en la "sensació d'indefensió"

En una entrevista a "Els matins" de TV3, el popular Jorge Fernández-Díaz ha assegurat que al PP tenen "sensació d'indefensió" després de les investigacions del jutge Garzón. 

Fernández-Díaz ha dit que tenen "dret a la legítima defensa" i ha carregat contra el jutge Baltasar Garzón. Sobre el magistrat, el popular ha dit que "no només s'ha de ser independent sinó també aparentar-ho" i ha negat que el magistrat ho aparenti. El popular ha tornat a insistir en la responsabilitat del jutge ara que Bermejo ha dimitit.

Sobre si posaria la mà al foc pels imputats del seu partit, Fernández-Díaz ha respost que "posaria la mà al foc per la presumpció d'innocència".
Anar al contingut