L'Hospitalet de Llobregat

La fira vegana torna més gran per l'èxit de l'any passat 

Professionals i consumidors poden trobar les novetats en alimentació, moda i cosmètica

RedaccióActualitzat

El veganisme, no només com a opció per alimentar-se, sinó també com a filosofia de vida, té cada cop més adeptes. Veggieworld se celebra aquest cap de setmana a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat i aplega consumidors i professionals del sector. La fira ha crescut, i ha hagut de canviar de seu.

L'any passat es va fer a Les Arenes de Barcelona, però la gran afluència de públic de l'any passat, més de 5.000 visitants, ha obligat els organitzadors ha canviar a aquest nou lloc amb més aforament.

La gent que visita la mostra pot degustar els productes que s'hi ofereixen. Més de 80 expositors, tallers i conferències. Activitats per a tots els gustos per poder conèixer que és el veganisme.

 

 

Un estil de vida basat en la no utilització de cap producte d'origen animal, però no només en l'alimentació sinó també en el calçat, la roba i la cosmètica.

Els seguidors d'aquesta tendència la defensen i diuen que ho fan per salut, però també per temes ambientals, a més d'anar contra el maltractament animal.

Aquesta fira va néixer a Alemanya, però s'ha escampat per diverses ciutats europees i Barcelona ja en celebra la segona edició.

Darrere de la Veggieworld hi ha una organització internacional, Proveg, que el que vol fer és intentar crear consciència entre la ciutadania perquè faci aquesta transició de l'alimentació tradicional a l'alimentació exclusivament vegetal.

 

 

S'han marcat un repte, i és el de reduir al 50% el consum de productes animals pel 2040. Un objectiu que ells mateixos saben que topa amb molts problemes.

Cristina Rodrigo, portaveu de Proveg, ho explica:

"El prejudici que hi ha encara a l'entorn d'una alimentació vegetal és de si és saludable, si és variada, si és realment una alimentació que es pugui seguir a llarg termini. Afortunadament, cada vegada hi ha més associacions i dietistes que defensen que una alimentació 100% vegetal és completament saludable en qualsevol etapa de la vida".

Els productes per a vegans o persones amb intoleràncies ja van guanyar presència a Alimentaria 2018 que es va celebrar al mes d'abril a Barcelona.

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut