França

La filla d'un empresari suïcidat recapta diners per internet per poder pagar els treballadors

L'empresari francès Joël Gamelin, propietari d'unes drassanes en dificultats a La Rochelle, es va suïcidar el passat 23 de desembre en no haver obtingut dels bancs finançament per salvar la seva empresa. Ara, la seva filla Fanny Gamelin, de 23 anys, ha fet una crida a la solidaritat a través de Facebook per poder pagar els 200.000 euros que el seu pare devia als treballadors. La crida ha tingut efecte i des de diumenge passat ja ha recaptat més de 45.000 euros, en donacions que van d'un a mil euros

Actualitzat
En un gest de desesperació, l'empresari francès Joël Gamelin es va treure la vida dos dies abans de Nadal. Ho va deixar escrit en una cartellera d'un despatx de l'empresa on el van trobar mort: "Perdoneu-me per no haver pogut salvar l'empresa".

La seva filla Fanny Gamelin ha explicat que el seu pare no va poder suportar que la seva última demanda de crèdit als bancs fos rebutjada. "Mai he demant res a ningú, i el dia en què he demanat alguna cosa als bancs, m'han tancat les portes", va explicar Joël a les seves filles.

En aquesta situació, Fanny Gamelin va decidir fer una crida a la solidaritat a través d'internet. L'objectiu immediat és obtenir 200.000 euros per pagar els sous del mes de desembre i, tot seguit, intentar salvar l'empresa. La crida l'ha feta a través de la xarxa social Facebook i ha obtingut una resposta important: en tres dies ha recaptat 45.000 euros en donacions que oscil·len entre un i mil euros.

L'empresa, amb seu prop de La Rochelle i que va construir el vaixell "L'Oréal" de Maud Fontenoy, que va batre el rècord de la volta al món, va ser declarada en fallida el 5 desembre.
Anar al contingut