Fórmula 1

La FIA decideix no sancionar McLaren pel suposat cas d'espionatge a Ferrari

Finalment no hi ha sanció per a McLaren en el suposat cas d'espionatge per part d'un dels dissenyadors de l'escuderia britànica que havia aconseguit informació confidencial de Ferrari. La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), després d'una llarga reunió, ha considerat que McLaren no ha fet ús de la documentació secreta, i per tant no hi ha motiu per imposar una sanció. La FIA avisa que si en un futur es confirma que McLaren ha fet ús d'aquesta informació podria enfrontar-se a fortes sancions.

Actualitzat

L'expectació a la plaça de la Concòrdia, on la Federació Internacional té la seva seu, era màxima. A l'ambient, la possibilitat que l'escuderia McLaren rebés una sanció exemplar. Ron Dennis ha arribat carregat d'arguments per defensar que l'equip no havia utilitzat la informació que Nigel Stepney, de Ferrrari, havia passat a Mike Coughlan, excap de disseny de McLaren i que només es tractava d'un assumpte entre aquests dos empleats.

Han estat més de cinc hores de deliberacions que al final han quedat en no res. El veredicte diu que McLaren és culpable de tenir documents d'un altre equip, però que per ara no s'han trobat evidències que aquesta informació hagi servit d'ajuda per dissenyar l'MP4-22 d'Alonso i Hamilton. De moment, els dos pilots poden respirar tranquils però la FIA avisa que si en un futur detecta semblances sospitoses entre els monoplaces platejats de Woking i els vermells de Maranello, Dennis i companyia hauran de tornar a donar explicacions i fer front a sancions que podrien arribar a l'exclusió del mundial.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut