Jordi Borràs atén els mitjans després de presentar denúncia a la comissaria de les Corts
Jordi Borràs atén els mitjans després de presentar denúncia a la comissaria de les Corts
Barcelona

La defensa de Jordi Borràs acusa el policia d'equiparar l'agressió a una baralla

Fa un crida als testimonis dels fets i que tinguin proves gràfiques del cops que el fotoperiodista va rebre al carrer Capellans

RedaccióActualitzat

L'endemà de l'agressió al fotoperiodista Jordi Borràs per part d'un policia nacional, la seva defensa ha afirmat que la denúncia que l'agent ha presentat contra ell pretén "equiparar aquella situació a una baralla" per "emmascarar la veritat". L'agressor li va donar diversos cops i li va trencar el nas

La Policia Nacional ha obert un expedient informatiu al funcionari per saber què va passar. 

En un comunicat, que ha difós el mateix Borràs a Twitter, la defensa fa un crida als testimonis dels fets o que en tinguin proves gràfiques perquè es posin en contacte amb ells. 


El text relata que l'agressió va passar al carrer de Capellans, al barri Gòtic, després que Borràs fes "cas omís" d'una persona que l'estava increpant al crit de "Viva España" i "Viva Franco". "Va començar a colpejar-lo amb els punys repetidament al cap i a la cara i li va causar lesions de diversa entitat", afegeix.
 

Jordi Borràs després de l'agressió (Quico Sallés / El Món) 


El fotoperiodista, que havia cobert l'acte de la Crida per la Democràcia, va demanar a crits la presència de la policia, i va ser llavors quan l'agressor es va identificar com a agent, segons explica. 

La defensa de Borràs manté que l'agressió ve motivada per la "tasca periodística" del seu client, "lligada a la investigació de grups d'ultradreta" i "a favor de la no discriminació i la democràcia". El fotoperiodista està especialitzat en reportatge de denúncia de l'extrema dreta i de moviments feixistes.

Després de presentar la denúncia contra el policia aquest dimarts al matí a la comissaria de les Corts, el mateix Borràs ha dit que no viu tranquil: 

"És policia i així ho ha declarat. Vaja, no sé... 'A por ellos', no? Doncs ja ho ho tenim aquí."

 

Concentracions a la Verneda

Unes 150 persones s'han concentrat davant la comissaria de la Verneda de Barcelona en suport a Borràs, convocades pels Comitès de Defensa de la República. L'agressor ​treballa en aquesta comissaria en feines administratives

Els manifestants han cridat consignes com "Sense resposta cap agressió", "Fora les forces d'ocupació" o "1 d'Octubre, ni oblit ni perdó". Els Mossos i la Policia Nacional han fet un cordó al voltant de l'edifici mentre ha durat la protesta. 
 

 


Fins allà també s'han acostat alguns manifestants de signe contrari. No hi ha hagut incidents, però sí algun moment de tensió. 

L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació particular en la causa.

 

 

ARXIVAT A:
Policia Nacional
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut