Assemblea de la Cooperativa de Montblanc. (Foto: ACN)
Un centenar de socis han assistit a l'assemblea. (Foto: ACN)
Montblanc

La cooperativa de Montblanc aprova la venda a l'Ajuntament, pas previ a la dissolució

La cooperativa de Montblanc ha aprovat la venda de patrimoni a l'Ajuntament i la dissolució de la secció de crèdit. En una assemblea aquest dimecres al vespre, els socis de la cooperativa han acceptat per una àmplia majoria vendre l'edifici modernista i els terrenys de l'entitat al consistori, per una quantitat de 800.000 euros. Durant la trobada, els socis també han acordat dissoldre la secció de crèdit i la redacció d'una auditoria com a passos previs a la desaparició definitiva de la cooperativa.

RedaccióActualitzat
Per la seva banda, l'Ajuntament de Montblanc ja havia aprovat l'operació tot i la forta despesa que suposa per al consistori, una despesa que, segons va admetre l'alcalde, el republicà Josep Andreu, no arriba en el millor moment. Tot i això, l'Ajuntament justifica l'esforç per evitar que la cooperativa faci fallida.

I és que la cooperativa ha vist com la massa social, que formen 390 persones, s'ha anat envellint i com la producció ha experimentat una gran davallada. L'Ajuntament s'ha marcat com a objectiu haver restaurat l'edifici l'any 2016, coincidint amb el que hauria estat el centenari de la cooperativa.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha insistit que el cas de Montblanc no té res a veure amb el de l'Aldea i ha assegurat que els seus socis podran recuperar els diners amb totes les garanties.
Anar al contingut