Brussel·les

La Comissió Europea denuncia Espanya davant el Tribunal de la UE per l'ampliació de competències de la CNE

La Comissió Europea ha anunciat que portarà Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per l'ampliació de les competències de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), que suposen, al seu parer, "restriccions injustificades" als principis de la lliure circulació de capitals i al lliure establiment.

Actualitzat

El decret que va modificar les funcions i competències del regulador energètic espanyol va ser adoptat d'urgència pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero després de saber-se les intencions del grup alemany E.ON de comprar Endesa. Va ser aquest decret el que va permetre a la CNE pronunciar-se sobre la citada operació i imposar-li dures condicions.

La Comissió Europea considera que l'ampliació de competències del regulador energètic vulnera la normativa comunitària perquè representa "una restricció injustificada" dels principis de la lliure circulació de capitals i el lliure establiment. En aquest sentit, diu que el procediment d'autorització prèvia que preveu la norma per a determinades operacions d'adquisició "excedeix del que és necessari per garantir el subministrament mínim de productes i serveis energètics essencials, i pot resultar dissuasiu per a les inversions procedents d'altres estats membres. L'executiu comunitari subratlla, a més, que els arguments adduïts per Espanya en defensa del decret "no són satisfactoris".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut