Washington

La Casa Blanca diu no tenir plans d'apropar-se al règim de Castro però dóna suport a una transició democràtica a Cuba

La Casa Blanca no té plans d'apropar-se al règim cubà després que el president Fidel Castro hagi cedit temporalment el poder al seu germà Raúl per una malaltia. Així ho ha assegurat en roda de premsa el portaveu de la Casa Blanca, Tony Snow, que ha assegurat que l'únic que ha manifestat el president George Bush al respecte és el seu desig que el poble cubà "finalment pugui disfrutar dels fruits de la seva llibertat i de la democràcia".

Actualitzat

"Que el dictador Fidel Castro entregui el poder al seu germà, que ha estat el carceller, no suposa un canvi en la situació", ha afirmat Snow, que ha indicat que, per això, "no hi ha plans per apropar-se" al règim cubà.

Segons el portaveu, "el que volem fer és continuar assegurant al poble de Cuba que estem preparats per ajudar" en la transició a la democràcia.

En aquest sentit, Snow ha recordat el nou informe de la Comissió per a l'Assistència a una Cuba Lliure, presentat a Bush el mes passat i que inclou una sèrie d'incentius econòmics per ajudar en la transició democràtica.

Aleshores "estarem desitjant aportar ajuda econòmica, humanitària i de qualsevol altre tipus al poble cubà", ha afegit.

En les seves declaracions, el portaveu de la Casa Blanca ha indicat que el govern nord-americà desconeix fins ara "quin és l'estat de Fidel Castro". No obstant això, ha declarat que no creu que, tal com s'ha conjecturat en alguns cercles de l'oposició cubana a Miami, el president cubà hagi mort: "No hi ha cap raó per creure això", ha afirmat.

Les declaracions de Snow arriben després de les fetes pel Departament d'Estat, que va donar el seu suport a una transició democràtica a l'illa davant la malaltia de Castro, sotmès a una operació per detenir una hemorràgia intestinal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut