Diputats de Junts pel Sí i la CUP registren l'esborrany de la futura llei de l'Agència Tributària Catalana
Barcelona

Junts pel Sí i la CUP registren al Parlament l'estructura de l'Agència Tributària Catalana

Està previst que el debat a la totalitat del futur sistema tributari català es faci quan es reprengui la legislatura després de l'estiu

RedaccióActualitzat

Nou pas endavant del Parlament català per impulsar una de les tres lleis de desconnexió amb Espanya. Aquest matí, els grups de Junts pel Sí i la CUP han registrat al Parlament l'estructura del que serà el futur sistema tributari català.

Després que aquesta setmana l'Agència Catalana de Protecció Social hagi superat el debat a la totalitat, aquest divendres s'ha tancat el primer esborrany de la futura llei de l'Agència Tributària Catalana.

La ponència conjunta presentada per Junts pel Sí i la CUP ha aprovat l'estructura d'aquest codi tributari, que preveu que el futur estat independent es doti d'una agència tributària, d'un consell assessor pioner format per professionals del sector públic i privat, d'una junta de greuges o queixes i d'un consell de recerca i formació de professionals.

L'Agència Tributària és l'estructura d'estat econòmica més importat. Estarà formada per diversos organismes, on destaca la figura del consell fiscal assessor.

Després de tres mesos de feina, Junts pel Sí i la CUP han entrat el text a registre amb l'objectiu que sigui debatut al ple amb la resta de grups a la tornada de les vacances.

Ara la ponència haurà de superar el debat a la totalitat al ple del Parlament i, si tira endavant, començaran els treballs en comissió per elaborar i dotar de contingut la llei.

Està previst que el debat a la totalitat del Codi de Tributs es faci quan es reprengui la legislatura, després de l'estiu.

Anar al contingut