A Juncker li amoïna l'ascens de l'extrema dreta i les dificultats per formar govern de Merkel (Reuters)
A Juncker l'amoïnen l'ascens de l'extrema dreta i les dificultats per formar govern de Merkel (Reuters)
Luxemburg

Juncker assegura que no pot mediar a Espanya perquè només una de les parts l'hi demana

El president de la Comissió Europea diu que està molt preocupat pel conflicte entre Catalunya i Espanya, i que no vol una ruptura

RedaccióActualitzat

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha assegurat durant una conferència davant estudiants a Luxemburg que està molt preocupat pel conflicte entre Catalunya i Espanya, i ha declarat que no vol una ruptura. I és que considera que si Catalunya s'independitza pot tenir un efecte dòmino en altres estats europeus.

"Si permetem, tot i que no és un afer nostre, que Catalunya s'independitzi, altres faran el mateix. Això no m'agrada. No vull una UE que en 15 anys estigui formada per 90 països".

En referència a les peticions de mediació de la Unió Europea, Juncker ha afirmat que no és possible la seva participació en una mediació entre el govern espanyol i el català perquè només una de les dues parts ha fet aquesta petició. A més, diu que l'executiu comunitari no fa de mediador perquè es crearia "més caos" a la UE.

"Si només una de les parts demana mediació, crearem molt més caos a la Unió Europea i per això no ho podem fer. Jo acostumo a mediar entre estats membres".

Les seves paraules a la Universitat de Luxemburg han estat recollides en aquesta emissió de Facebook Live:

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut