El president del PDeCAT, Artur Mas, aquest divendres a "Els matins" de TV3
El president del PDeCAT, Artur Mas, aquest divendres a "Els matins" de TV3
Sant Joan Despí

Mas: "La nostra batalla és que pugui haver-hi eleccions constituents catalanes"

El president del PDeCAT considera que és "impossible un diàleg operatiu" amb l'Estat i que l'objectiu ha de ser "forçar una pacificació"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, ha elogiat aquest divendres la decisió de l'actual president, Carles Puigdemont, de suspendre la declaració d'independència de dimarts al Parlament.

Mas, que va tenir un paper destacat en les negociacions prèvies a la decisió, ho ha dit entrevistat per Lídia Heredia a "Els matins" de TV3. A la pregunta de si havia recomanat Puigdemont fer eleccions, Mas ha dit que només se'n va parlar, i ha asssegurat que ell no n'és massa partidari. També ha afegit que, tard o d'hora, hi haurà d'haver eleccions, i que haurien de ser constituents:

Artur Mas: "Se'n va parlar com una simplement possibilitat, pensi que en aquest tipus de trobades es parla de tot, de totes les alternatives possibles, però al final el que compta no és del que es parla abans, el que compta és el que es decideix.  Jo no necessàriament en soc partidari, home les eleccions vindran, sempre venen."

Lídia Heredia: "Però seran constituents?"

Artur Mas: "Veurem amb quines condicions hi arribem, en pura lògica, tal com estan anant les coses, tota la nostra batalla és perquè puguin ser unes eleccions de caire constituent."

Preguntat per si es tornaria a presentar a unes eleccions, Mas ha dit que ja "no li toca tornar a primera línia executiva",  i que l'únic paper públic en el que es voldria veure és en un que impliqui "representar els interessos del país a nivell més exterior".

Pel que fa a la seva participació en l'anomenat "estat major", és a dir, en les reunions del govern amb responsables d'entitats independentistes per consensuar els passos a fer, Mas ha dit que hi va "quan se'l crida", amb l'ànim de fer "algun servei". També ha dit que "no vol fer nosa."

"No aconseguiran una rendició humiliant i vergonyant"

L'expresident ha assegurat que la intenció de l'administració Rajoy és aconseguir "una rendició humiliant i vergonyant" de l'independentisme, però que no ho aconseguirà:

"Les relacions entre les institucions catalanes i espanyoles estan tan deteriorades que és impossible un diàleg operatiu. El camí és forçar que hi hagi una pacificació entre Catalunya i l'estat espanyol."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut