MotoGP

Jorge Lorenzo és el nou campió del món de MotoGP en acabar tercer al GP de Malàisia

El nou campió del món de la categoria reina es diu Jorge Lorenzo. El pilot mallorquí va aconseguir a Sepang allò que tant desitjava i amb un tercer lloc al GP de Malàisia en va tenir prou per assegurar-se un títol que tenia a tocar. El de Yamaha no es va arriscar, conscient de tot el que s'hi jugava, i va deixar que Rossi i Dovizioso lluitessin per la victòria. Finalment, Il Dottore va acabar guanyant la partida al d'Honda, segon. Més enllà d'això, tot el protagonisme de la jornada és per a un Jorge Lorenzo que, onze anys després de l'èxit d'Àlex Crivillé, amenaça ara d'obrir un nou cicle en la categoria reina.

Actualitzat
Un altre somni es va acomplir a Sepang. Després de l'èxit de Toni Elias, Jorge Lorenzo va poder cantar victòria i, tot just en la que és la tercera temporada a la categoria reina, s'ha convertit en el nou campió del món de MotoGP.

El pilot mallorquí no va deixar escapar la primera oportunitat que se li presentava aprofitant, també, l'absència per lesió de Dani Pedrosa, i va cantar victòria, tal com es preveia. Malgrat que sortia des de la "pole", el de Yamaha va constatar que aquest diumenge no podria escapar-se dels seus adversaris. Dovizioso, afavorit per la caiguda de Stoner, es va situar a roda de Lorenzo i no va trigar a avançar-lo. Ràpidament, tots dos pilots van veure com Rossi s'afegia a la lluita per la victòria venint des del darrere, i va ser a partir d'aquest moment, potser recordant l'agra lluita de Motegi, quan Lorenzo va afluixar el ritme. 

El mallorquí va deixar que els dos italians lluitessin frec a frec i ben instal·lat en la tercera posició es va mantenir al marge del duel per la victòria. Rossi, gat vell, va superar Dovizioso al final i va acabar proclamant-se vencedor amb el d'Honda segon i Lorenzo assegurant-se el Mundial entrant a meta en tercera posició. 

Amb aquest ja són tres els títols mundials de Jorge Lorenzo. El mallorquí va guanyar els campionats de 250 cc el 2006 i el 2007 i ara escriu el seu nom a les millors pàgines de la història del motociclisme al costat de noms tan il·lustres com Doohan, Schwantz, Rainey, Lawson i tants altres. És només un inici que de ben segur continuarà la pròxima temporada amb Lorenzo convertit ja en el cap de files de Yamaha i Valentino Rossi erigit l'aspirant de Ducati.

Lorenzo agafa el relleu de Crivillé

Onze anys més tard, Àlex Crivillé, campió del món de 500, ja té successor: és Jorge Lorenzo. El segon pilot espanyol a la història que aconsegueix el guardó en la màxima categoria. El mallorquí, amb només 23 anys, ha desbancat el gran Valentino Rossi, nou cops campió. Lorenzo ha estat el gran dominador de MotoGP, el més ràpid i el més consistent. El pols Rossi-Lorenzo s'ha decantat finalment de la banda del mallorquí, tot i la lluita espectacular que van tenir a Motegi.

Lorenzo va debutar en MotoGP amb Yamaha fa només tres anys. Va ser una temporada agredolça: victòria a Portugal, però caigudes molt dures, com les de la Xina i Laguna Seca. El 2009 la lluita amb Rossi va ser titànica, amb victòries i caigudes per partida doble; errors que no ha comès aquest any.

Lorenzo ja té tres títols de campió del món. El 2006 i el 2007 va vèncer al Mundial dels 250 amb Aprilia. Aleshores va començar a fer de les celebracions una litúrgia, costum que ha continuat fins avui. Lorenzo ha col·locat la bandera de "Lorenzo's Land" per mig món, s'ha disfressat de gladiador, d'astronauta, ha fet de cantant de rock i de golfista, un "showman". Aficionat del Barça, va ser un dels que va viatjar a Roma per viure la final de la Lliga de Campions. Va tenir clar des de ben petit que volia ser campió del món.

Es va iniciar en les copes de promoció amb el suport del seu pare, Chicho, i el seu primer mànager, Dani Amatriaín, fins a arribar al Mundial amb Derbi a la categoria del 125 centímetres cúbics. Al Brasil va aconseguir la seva primera victòria amb un avançament per l'exterior, un avançament "por fuera", un dels seus "leitmotivs".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut