Motociclisme

Toni Elias es proclama campió del món de Moto2 al circuit de Sepang al Gran Premi de Malàisia

Toni Elias s'ha proclamat campió del món de la categoria de Moto2. El pilot de Manresa en va tenir prou amb la quarta posició, ja que el seu màxim rival, Julián Simón, va quedar fora de les primeres places per culpa d'una caiguda. És el primer títol del món per al català i el primer de la història de la nova categoria de Moto2. El de Manresa s'ha emportat un merescut campionat, ja que ha aconseguit guanyar fins a set carreres aquesta temporada. Marc Márquez va aconseguir guanyar la cursa de 125 cc passant la línia d'arribada davant de Pol Espargaró i Nico Terol, tercer. El pilot català va sentenciar la cursa quan faltaven sis voltes per al final, quan va marxar en solitari del grup de pilots capdavanters. Márquez és ara el nou líder, amb tres punts d'avantatge sobre Nico Terol.

Actualitzat
Toni Elias va voler sentenciar el campionat des de bon principi, i aprofitant una mala sortida del seu màxim rival, Julián Simón, es va situar primer. Semblava que es viuria una lluita apassionat entre els dos pilots, però Simón, quan faltaven catorze voltes per al final, va sortir de la pista i va deixar el títol en safata per a Toni Elias. Simón va poder tornar a la carrera, però en setè lloc, i una volta després va tenir una sortida de pista definitiva. Amb el títol assegurat, Toni Elias va veure com Rolfo i De Angelis s'allunyaven a la recerca de la victòria, que es va emportar finalment l'italià Roberto Rolfo. Elias, tot i saber-se campió, va lluitar amb Iannone fins a l'últim moment per la tercera plaça. El manresà no es va voler complicar la vida, i l'italià va pujar finalment al podi tercer. Ja amb el campionat del món a la butxaca, Elias va poder celebrar amb el seu equip i la família aquesta victòria important.

Márquez, victòria i liderat


Enmig d'una calor sufocant i molta humitat, Márquez va aprofitar les millors prestacions de la seva Derbi per donar un nou cop d'efecte al Mundial. El pilot de Cervera va aconseguir la victòria, la millor volta ràpida i el liderat del campionat. Pol Espargaró va poder conservar la segona plaça i va deixar Nico Terol en tercera posició. Efrén Vázquez i Bradley Smith van entrar quart i cinquè, respectivament, darrere dels favorits. Esteve Rabat va entrar en setè lloc. Márquez aconsegueix la vuitena victòria d'aquest any i es col·loca amb 247 punts com a nou líder del Mundial. Nico Terol és segon a tres punts i Espargaró, tercer a dotze punts.

Manresa, de festa

Un dels primers indrets a festejar l'èxit de Toni Elias va ser la seva ciutat natal. Manresa va celebrar el títol de campió del món de motociclisme aconseguit pel pilot català. La celebració oficial, però, no es farà fins d'aquí a deu dies, quan el pilot torni a Catalunya procedent del GP d'Austràlia diumenge que ve.

Carles Checa podria tornar a MotoGP

El baix rendiment de Mika Kallio, aquest any, podria obrir les portes de MotoGP a Carles Checa. El de Sant Fruitós, a punt de fer els 38 anys, provarà aquesta setmana la Ducati de l'equip Pramac i podria rellevar el finlandès en les dues últimes curses de la temporada, a Estoril i Xest. Checa també haurà de negociar amb el seu actual equip de superbikes perquè l'alliberi i, tres anys després, pugui tornar a la categoria reina del Mundial de motos.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut