Jessica Lange a l'Arts Santa Mònica de Barcelona
Jessica Lange a l'Arts Santa Mònica de Barcelona
Barcelona

Jessica Lange, fotògrafa, a Barcelona: "No m'he fet mai cap selfie"

L'Arts Santa Mònica exposa les seves fotografies. Va començar a conrear l'afició a la fotografia quan encara no treballava d'actriu

Actualitzat

L'actriu Jessica Lange ha presentat a l'Arts Santa Mònica de Barcelona una exposició que revela la seva faceta de fotògrafa. Es diu "Unseen" ("Invisible") i aplega 111 instantànies en blanc i negre que mostren la seva visió de la seva Minnesota natal i de Nova York, Rússia, Finlàndia, Itàlia i Mèxic, un país que la fascina.

Per la protagonista d'"El carter sempre truca dues vegades", fer fotos és un acte íntim, oposat al d'actuar, que s'ha convertit en més que un hobby. "Des de fa anys, estic fascinada per la fotografia, especialment en blanc i negre. No recordo el moment de la inspiració, quan vaig començar als seixanta o els setanta, però és meravellós. Al contrari que actuar, és una cosa privada, íntima i solitària, especial", ha argumentat.

Passió per Mèxic

Quant a la seva passió per Mèxic -dues sèries de l'exposició se centren en aquest país-, ha indicat que és un lloc on sempre se sent bé i que li desperta tota mena d'emocions. "És un dels països més màgics del món, per la seva llum, per la vida al carrer, per la seva gent. El seu misteri, la seva màgia, m'apassionen", ha postil·lat.

Selfie

Quan li han preguntat què li sembla la moda imposada a tot el món de fer-se selfies i penjar-les en les xarxes socials, l'actriu de "Tootsie" i "Blue Sky" ha dit, entre rialles, que valia més que no es pronunciés sobre el que en pensa realment.

"No m'he fet mai cap selfie. Per mi és un gran misteri tot aquest nou món de les noves tecnologies i el fet de penjar fotografies. Què n'ha de fer, la gent?", s'ha preguntat.

De tota manera, sí que ha precisat que entén la "fascinació" que senten moltes persones per elles mateixes, que per ella és narcisisme pur i que "no té res a veure amb la fotografia".

El primer Sant Jordi?

Que no s'estranyi ningú si demà es creua amb Jessica Lange en plena Rambla de Barcelona, entre les parades de llibres i roses. Ha viatjat amb la seva inseparable Leica i potser la festa de Sant Jordi li inspirarà una nova sèrie fotogràfica, com la que ja protagonitza el Dia dels Morts de Mèxic.

 

Anar al contingut