Jerusalem

Israel llança el primer raid aeri a Gaza des que Hamas en té el control

L'exèrcit israelià ha llançat atacs aeris contra punts de llançament de coets palestins a la Franja de Gaza, els primers des que aquesta zona està sota el control dels milicians de Hamas. Hores abans, Israel havia mort 5 activistes palestins en dues operacions a Cisjordània i la banda de Gaza. Paral·lelament, el ministre de Defensa israelià ha ordenat a l'exèrcit que autoritzi l'entrada a Israel als palestins que estan atrapats al pas fronterer d'Erez i que necessitin atenció mèdica.

Actualitzat

Israel ha llançat el primer raid aeri a Gaza des que Hamas n'ha pes el control. L'aviació ha bombardejat dues llançadores després que un projectil Qassam ha impactat prop de la població israeliana de Sderot. Els militars també han dut a terme diverses incursions a territori palestí que ja han causat almenys la mort de 5 activistes.

Poc abans, les autoritats israelianes havien autoritzat el pas a totes les persones que requereixin atenció humanitària al pas d'Erez, on s'han concentrat centenars de fugitius de Gaza. Són només una part de les desenes de civils que s'esperen des de fa dies per fugir dels atacs entre Hamas i Al-Fatah. El d'Erez és l'únic punt per on poden passar en direcció a Cisjordània, però necessiten l'autorització d'Israel, que no vol que entrin massivament al seu territori. El nou ministre de Defensa, Ehud Barak, ha destinat una partida extra d'ajuda mèdica per a tots els concentrats.

Coincidint amb això, fonts oficials han anunciat que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president palestí, Mahmud Abbas, es reuniran la setmana que ve. L'objectiu és rellançar el procés de pau aprofitant l'aïllament de Hamas a Gaza i la formació d'un govern d'emergència sense islamistes aplaudit per la comunitat internacional.

Anar al contingut