Un helicòpter dels equips d'emergència que buscaven l'excursionista a Montagut i Oix (ACN)
Un helicòpter dels equips d'emergències que buscaven l'excursionista a Montagut i Oix (ACN)
Montagut i Oix

Investiguen les estranyes circumstàncies de la mort de l'excursionista a Montagut

La parella de la víctima va trigar 10 hores a alertar els serveis d'emergència i la dona anava sense sabates i ni abric quan la van trobar

Actualitzat

L'autòpsia de l'excursionista morta diumenge a la Garrotxa no permet saber si la mort va ser o no accidental.

Els forenses han trobat múltiples rascades i contusions, i també algun os trencat, que quadraria amb ferides provocades per la caiguda, però cap indici que demostri que es tracta d'una mort criminal.

Els Mossos continuaran investigant sobre les incògnites que envolten el cas, com el f et que la seva parella no denunciés la desaparició fins 10 hores després d'adonar-se que la dona havia marxat de la tenda de campanya on havien passat la nit.

També volen esbrinar com és que, amb el fred que feia diumenge al matí en aquella zona, la dona anava sense jaqueta i sense sabates.

Segons ha explicat l'home, cap a les set del matí de diumenge, després de passar la segona nit acampats a la zona, la víctima va dir que volia anar "on hi ha la gent"; va pensar que delirava i li va dir que anés on volgués, i va continuar dormint fins a les vuit. Ara bé, no va trucar al 112 fins a les 17.30.

La dona, de 43 anys i veïna de Girona, anava sense sabates i sense abric quan van trobar el seu cos en un barranc.

També ha sorprès que l'home anés a treballar el mateix dia que els serveis de rescat recuperaven el cadàver de la dona, que havien trobat el dia abans gràcies a un rastre d'objectes de la víctima.

Precisament va ser un bomber qui a uns centenars de metres d'on havien acampat va veure brillar una capsa --que va resultar ser de la víctima-- amagada entre arbustos. A pocs metres van trobar la seva motxilla, després un jersei i, finalment, el seu fulard taronja. A més, segons recull l'agència EFE, van trobar diversos rastres de sang, que els haurien portat fins a una canal d'un pendent gairebé impossible de baixar, a la zona de la font del Sant.

Els Bombers creuen que sense aquests rastres no haurien trobat mai el cos. A més, segons efectius d'emergències, la perillositat del pendent era evident i ningú "que no estigués tocat de l'ala" hi hauria baixat descalç.

A més, en el supòsit que volgués treure's la vida, a uns tres metres hi havia un penya-segat de 30 metres d'altura amb un fons de roques.

La víctima tenia dos fills adolescents i des de feia uns dos anys mantenia una relació amb la seva parella, professor de la UdG.

Anar al contingut