Barcelona

Interior es planteja retirar les armes als agents de baixa per motius psicològics

El departament treballa en un esborrany de nou protocol d'actuació per evitar crims com el de fa prop d'un mes a Sant Feliu de Llobregat, quan un agent de baixa va matar la seva exparella

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Interior prepara un nou protocol de retirada d'armes als agents dels Mossos d'Esquadra que estiguin de baixa per motius psicològics. Fonts consultades per Catalunya Ràdio asseguren que s'està elaborant un document de treball -que encara no és definitiu- que aniria en aquesta línia. Concretament, l'esborrany proposa que quan es tingui constància que la baixa de l'agent és per causes psicològiques, se li retirarà l'arma immediatament. De fet, no només la reglamentària sinó totes les que tingui, a banda de la llicència.

El text d'Interior demana als Mossos que siguin més prudents i comuniquin als seus superiors qualsevol alteració del comportament d'algun dels seus companys.

L'esborrany s'elabora tres setmanes després que un agent del cos, que estava de baixa per motius psicològics, matés la seva exdona i se suïcidés a Sant Feliu de Llobregat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut