Hervé Falciani, el gener del 2016 a Barcelona (ACN)
Hervé Falciani, el gener del 2016 a Barcelona (ACN)

Interior activa l'extradició de Falciani gairebé un any després que Suïssa la va demanar

Van fer la petició el 3 de maig del 2017 i el govern espanyol la va activar el 19 de març

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha executat aquest mes d'abril l'ordre de detenció de l'informàtic Hervé Falciani malgrat que fa més de deu mesos que Suïssa va demanar-ne l'extradició, el 3 de maig de 2017.

Ho ha confirmat al 324 el portaveu del Departament Federal de Justícia suís, Folco Galli. Però l'ordre que va activar el procés d'extradició i ha acabat amb la detenció de Falciani la va emetre el Ministeri de l'Interior el 19 de març.

"Moneda de canvi"

Aquest dijous Falciani ha quedat en llibertat amb mesures cautelars, després que el jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea no ha fet cas de la fiscalia, que demanava presó preventiva, amb l'argument que hi ha risc de fuga.

El jutge sembla que sí que ha fet cas de l'advocat de Falciani, que en la vista ha defensat que està arrelat a Espanya i no té cap intenció de fugar-se.

Això, malgrat que al jutge no li ha agradat que l'advocat li digués que espera que Falciani no sigui "moneda de canvi" amb Suïssa pels casos de Marta Rovira i Anna Gabriel.

Jutge i ministre neguen motivacions polítiques

Segons fonts jurídiques, davant d'aquest comentari, De Egea ha tallat l'advocat i li ha dit que ell només actua amb criteris jurídics.

És el mateix que ha assegurat aquest dijous al matí el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Malgrat que l'ordre que ha portat a la detenció la va emetre el Ministeri de l'Interior, Catalá ha dit que no hi hagut "cap gestió del govern en aquestes qüestions".

A Falciani, el van detenir dimecres a Madrid poc abans de participar en una conferència sobre paradisos fiscals. 

L'Audiència Nacional va rebutjar el 2013 una demanda d'extradició de Falciani demanada per Suïssa, prèvia al judici que el va condemnar el 2015. 

ARXIVAT A:
Frau fiscalBanca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut