El vaixell Clara Campoamor al port de Barcelona
El vaixell Clara Campoamor al port de Barcelona
Barcelona

Instal·len el robot al vaixell que buscarà els pescadors desapareguts

Els dos supervivents han declarat davant la Guàrdia Civil mentre el vaixell més gran de Salvament Marítim s'ha incorporat a la recerca dels dos pescadors desapareguts aquest dilluns

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres han declarat els dos supervivents del pesquer El Fairell, que es va enfonsar aquest dilluns després que el mercant rus Midvolga-2 el va envestir. Els dos pescadors, que van donar negatiu en el test d'alcoholèmia i drogues, els han interrogat durant dues hores a la seu de la Guàrdia Civil al Port de Barcelona els mateixos agents, actuant com a policia judicial, que ja van interrogar el capità, un oficial i un mariner del mercant.

Les feines de rescat s'han endarrerit

D'altra banda, diversos operaris han treballat tot el dia per instal·lar el robot submarí al vaixell Clara Campoamor, el més gran de Salvament Marítim. La nit d'aquest dimecres, l'embarcació ha iniciat les feines de recerca dels dos pescadors desapareguts dilluns després de xocar contra un mercant rus prop del port de Barcelona.

El robot que s'instal·la al vaixell prové de Galícia. És capaç de treballar fins a 1.000 metres de profunditat amb càmeres de visió nocturna i permetrà comprovar si els dos mariners desapareguts van quedar atrapats a dins del pesquer.

 

 

Una patrullera de la Guàrdia Civil i altres vaixells es podrien sumar a les feines de recerca del pesquer, enfonsat a uns 160 metres de profunditat, a unes tres milles a l'est del port, segons Salvament Marítim. Els mariners desapareguts són un marroquí de 34 anys i un senegalès de 37.

El mercant rus, immobilitzat

D'altra banda. el Midvolga-2 continua immobilitzat al port de Barcelona per ordre de la Capitania Marítima, fins que la Comissió Nacional d'Investigació d'Accidents i Incidents Marítims (CIAIM) faci totes les feines relacionades amb la investigació. La principal hipòtesi és que el mercant va envestir el pesquer per un error de navegació.

Anar al contingut