El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el cap de llista per Madrid d'Equo, Juan López de Uralde
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el cap de llista per Madrid d'Equo, Juan López de Uralde
Barcelona

ICV s'associa amb la formació madrilenya Equo i fa palesa la seva distància amb IU

Iniciativa per Catalunya Verds ha signat "un acord d'associació" amb la formació madrilenya Equo en què les dues formacions s'autodefineixen com a partits "germans" i es comprometen a anar juntes a les europees. Un pacte que evidencia la distància ideològica que hi ha actualment entre la formació ecosocialista i la IU de Cayo Lara.

Actualitzat
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reivindicat la vigència de la coalició electoral amb Esquerra Unida i Alternativa, el referent català d'Izquierda Unida, i ha destacat que en aquesta relació "ningú imposa res a ningú".

Tot i que l'acord signat per Herrera i el cap de llista per Madrid d'Equo, Juan López de Uralde, no parla de les eleccions generals, el líder d'ICV no ha amagat que vol formar grup amb Equo al Congrés després del 20 de novembre. En qualsevol cas, Herrera ha subratllat que tot això es decidirà en el si de la coalició ICV-EUiA.

ICV aspira a reunir en un sol grup parlamentari els seus diputats i els d'Equo, IU i Compromís, i ha insistit que, si IU necessités del seu suport per formar grup, l'ajudaria.
Anar al contingut