Miquel Iceta exhibeix un "catalanisme transversal" (EFE)
Miquel Iceta exhibeix un "catalanisme transversal" (EFE)
Barcelona

Iceta treu pit: "El PSC no necessita disfresses o canviar de vestit"

Durant la presentació de la llista electoral, el líder del PSC ha destacat "el catalanisme transversal" que representa la seva formació en al·lusió a les possibles candidatures unitàries que debat l'independentisme

RedaccióActualitzat

El líder del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha exhibit aquest tarda les sigles i el programa del seu partit per a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. El PSC no necessita "disfresses", ha remarcat Iceta en al·lusió a les possibles candidatures unitàries que debat l'independentisme. I ha remarcat que la seva formació representa "el catalanisme transversal."

Durant la seva intervenció davant del Consell Nacional dels socialistes catalans, que ha presentat la llista del 21D, Miquel Iceta ha fet una crida als "socialistes, progressistes i catalanistes no independentistes que volen que Catalunya avanci i guanyi sense ruptures ni aventurismes". Un repte que ha dit que el partit està disposat a afrontar:

 

"Com a PSC, orgullosos del nostre nom, les nostres sigles i la nostra història, sense disfresses, sense necessitat de canviar de vestit o fer operacions de transformisme"

 

El líder dels socialistes catalans ha assegurat que pensa defensar el catalanisme del PSC amb realisme:

 

"No accepto que algú digui que això no és un programa èpic. Si l'èpica és la que hem viscut, potser millor que tornem a la prosa senzilla, a la realitat, a l'escola, la sanitat, la seguretat social, l'Estat del Benestar, la lluita de cada persona per fer-se un projecte agradable, acollidor i generós. Que no em diguin que això no té èpica. Després d'haver tastat l'èpica, que se la posin on creguin convenient"

 

 

Una llista amb Ramon Espadaler i Carlos Jiménez Villarejo

Miquel Iceta ha presentat una llista que pretén eixamplar l'espai electoral del PSC cap al centre, amb la presència de l'exconseller d'Unió Democràtica Ramon Espadaler, però també cap a l'esquerra amb la figura de l'exfiscal i exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo, que tanca de manera simbòlica la llista del PSC per Barcelona en les pròximes eleccions.

També hi seran presents a la candidatura del PSC el vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, i Victòria Camps i Marta Camps, de Federalistes d'Esquerres, o exdirigents com ara Anna Balletbó o l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu. Àngel Ros tancarà la llista de la demarcació de Lleida i Josep Fèlix Ballesteros la de Tarragona.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
Anar al contingut