País Basc

Ibarretxe demana "calma" i una reunió amb Zapatero per debatre la seva proposta d'un pacte sobre el futur d'Euskadi

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha explicat que ha trucat a La Moncloa per demanar una reunió amb el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per debatre la seva proposta d'un pacte sobre el futur País Basc que suposaria una consulta popular pel 25 d'octubre del 2008, data de l'aniversari de l'Estatut de Guernica. El lehendakari, que ha comparegut després de la reunió del Consell de Govern, ha demanat "calma" davant del "molt nerviosisme" que ha generat la seva proposta.

Actualitzat

Ibarretxe ha afirmat que li sembla "correcte" la primera reacció del president, que va dir que escoltaria Ibarretxe, però també "m'escoltaria a mi". No pensa el mateix de les reaccions que han tingut altres membres del govern. En aquest sentit, i davant del "molt nerviosisme" que ha generat la seva proposta, ha dit, ha demanat "calma".

El lehendakari ha explicat també que ha sol·licitat una reunió amb el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui traslladarà la necessitat d'iniciar un procés de negociació bilateral per tancar un acord de normalització política a Euskadi. Tanmateix, ja va avançar que si la seva proposta no prospera, tirarà endavant, de tota manera, la seva consulta popular, convençut que ETA, amb treva o sense, no pot ni ha de marcar l'agenda política.

El lehendakari va anunciar la convocatòria d'una consulta popular pel 25 d'octubre del 2008 que s'inclou dins d'un full de ruta per canalitzar la resolució del conflicte basc en el Debat de Política General, amb el qual el Parlament basc va iniciar el nou curs polític.

Anar al contingut