Madrid

Granados acusa Aguirre i González de finançament il·legal al PP de Madrid

L'exconseller de Presidència e Madrid assegura que les campanyes electorals d'Aguirre tenien un finançament paral·lel

Actualitzat

Gran expectació a l'Audiència Nacional per la declaració de l'exconseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados. Ho ha fet a petició pròpia per explicar detalls destacats sobre el cas Púnica pel qual se l'acusa, un afer relacionat amb el presumpte finançament il·legal del PP.

Granados, que va passar prop de tres anys en presó preventiva, ha responsabilitzat els expresidents autonòmics Esperanza Aguirre i Ignacio González d'aquest suposat finançament il·legal i ha assegurat que les campanyes electorals d'Aguirre tenien un finançament paral·lel. L'exconseller també ha afirmat que els nomenaments a la comunitat madrilenya els decidien directament Aguirre i el seu segon i successor, Ignacio González, "i no sé si en aquest ordre", ha matisat.

L'exconseller madrileny de Presidència ha manifestat davant el jutge de la Púnica, Manuel García Castellón, que tots els assumptes que es tractaven al Consell de Govern els controlaven Aguirre i González. Granados ha subratllat que Esperanza Aguirre va canviar la gestió del Pla Prisma -un pla d'inversions i serveis- perquè, ha dit, estava farta de donar diners a alcaldes, fonamentalment del PSOE, per fer obra pública i que no la convidessin a les inauguracions. Ha afegit que, a partir d'aquell moment, l'expresidenta va decidir que la Comunitat de Madrid faria directament les obres a través d'aquest pla.

 

 

 

Sobre l'empresa pública Arpegio, Francisco Granados ha explicat que Aguirre va acordar delegar tota la responsabilitat en el llavors conseller delegat Eduardo Larraz, també imputat en l'afer Púnica, i que per això ell es va desentendre del funcionament d'aquesta empresa perquè era el que menys l'importava.

L'exconseller ha volgut deixar clar en la seva declaració d'aquest dilluns que els diners que tenia a Suïssa provenen dels seus negocis a la banca.

En un moment de l'interrogatori, Granados ha afirmat que l'exmàxim responsable de la Comunitat de Madrid Ignacio González i la seva successora i presidenta actual, Cristina Cifuentes, van mantenir una relació sentimental. Segons Granados, Cifuentes era en aquella època un dels dirigents amb poder decisori a Madrid.

Recordem que el jutge va acceptar que l'exconseller declarés, però va rebutjar la seva petició de citar com a investigats Aguirre, González i Cifuentes.

Francisco Granados, que es del juny de l'any passat està en llibertat sota una fiança de 400.000 euros, continuarà declarant el pròxim dia 20.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut