París

França demana al Regne Unit que aculli els centenars de menors del campament de Calais

El govern francès apel·la al "deure moral" de l'executiu britànic d'assumir la responsabilitat d'acollir aquests menors sols que tenen família al Regne Unit

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha apel·lat al "deure moral" del govern britànic per demanar-li que aculli els menors del campament de refugiats de Calais que tenen família al Regne Unit. Ho ha dit a l'emissora francesa RTL.

"Hi ha uns quants centenars de menors sols a Calais que tenen família a la Gran Bretanya i els britànics han d'assumir les seves responsabilitats. Nosaltres hem assumit la nostra, l'hem assumit en nom del nostre ideal humanitari. La Gran Bretanya és el país dels drets humans. Ha d'assumir igualment la seva responsabilitat."

Cazeneuve es reunirà aquest dilluns a Londres amb la seva homòloga britànica, Amber Rudd. Les autoritats franceses ultimen els detalls per evacuar aviat els prop de 10.000 immigrants que ara són al campament, situat davant les costes angleses, per poder-lo desmantellar abans de finals d'any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut