Manifestació cívica i "acordonada" pel 9 d'Octubre a València
Manifestació cívica i "acordonada" pel 9 d'Octubre a València
València

Fortes mesures de seguretat eviten enfrontaments a la manifestació del 9 d'octubre

Grups feixistes han intentat boicotejar llançant gasos lacrimògens a la premsa i a la policia

Actualitzat

Fortes mesures de seguretat i gran desplegament d'agents antiavalots han impedit que hi hagués enfrontaments durant les manifestacions que, amb motiu de la diada del 9 d'octubre, s'han fet als carrers de València, amb el record dels atacs ultres de l'any passat.

Més de 15.000 persones, segons els organitzadorss'han manifestat pels carrers de València sota el lema "Guanyem les llibertats, fem país". A l'inici de la manifestació cívica convocada per la Comissió 9 d'Octubre, els agents han encerclat els grups feixistes, que volien impedir l'inici de la marxa a la plaça Sant Agustí.

 

 

Després la manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat. Milers de persones han avançat amb un cordó, literal, que ha fet de perímetre de la manifestació.

 

 

En la manifestació cívica hi han participat entitats, partits i sindicats a favor dels drets lingüístics del català i de reivindicacions nacionals, econòmiques i socials. L'ambient ha estat festiu, acompanyat del so de dolçaines i timbalers i amb actuacions de la moixiganga.

 

 

Aquest any han coincidit set protestes diferents, en horaris molt similars.

Incidents a la plaça Sant Agustí

A la plaça de Sant Agustí hi ha hagut alguns aldarulls després que prop d'un centenar de simpatitzants de l'extrema dreta volguessin boicotejar la manifestació organitzada per la Comissió 9 d'Octubre.

 

 

Han llençat gasos lacrimògens a la premsa i han desplegat una gran bandera espanyola just al punt de sortida de la marxa nacionalista. L'ampli desplegament policial d'enguany ha permès fer un triple cordó per separar els dos bàndols i evitar els enfrontaments, ja que els membres d'Espanya 2000 es negaven a abandonar la zona i cridaven "Pim, pam, pum, que no quedi ningú".

 

 

Manifestació valencianista

Els grups valencianistes, coneguts com a "blaveros", com el Grup d'Acció Valencianista, amb posicions anticatalanistes, han desfilat abans que es fes la marxa de la Comissió 9 d'Octubre.

 

 

També han estat flanquejats en tot moment per la policia, que ha impedit el contacte tant amb els grups antifeixistes que estaven convocats davant l'estació del Nord, com amb els grups ultres.

 

 

 

ARXIVAT A:
País ValenciàAntifeixisme
Anar al contingut