Joaquim Gay de Montellà, aquest divendres, a "Els matins" de TV3
Joaquim Gay de Montellà, aquest divendres, a "Els matins" de TV3
Barcelona

Foment defensa "un referèndum pactat per completar la normalitat" a Catalunya

Ho ha dit a "Els matins" de TV3 el president de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, que ha apostat també per una rebaixa dels impostos que gestiona Catalunya perquè tornin les empreses que han marxat

Actualitzat

Foment del Treball manté que "a la llarga serà bo que hi hagi un referèndum pactat" perquè torni la normalitat a Catalunya. Ho ha afirmat a "Els Matins" de TV3 el seu president, Joaquim Gay de Montellà:

 

"Sabia que tot això serviria perquè, en un moment donat, a través d'aquesta voluntat del diàleg, la negociació i arribar a un pacte, una conseqüència fos un referèndum pactat. Penso que això farà falta per completar la normalitat."

 

Gay de Montellà no creu que, després de les eleccions, el govern espanyol mantingui la intervenció de les finances de la Generalitat. Montellà espera que "s'acabi la incertesa, es formi un nou govern amb qui treballar i es normalitzi el país". De fet, augura que en un termini "entre 3 i 5 anys Catalunya es recuperarà".

El president de la patronal catalana ha explicat què cal fer perquè tornin les empreses que han marxat:

 

"Equiparar el marc fiscal. Tenim una diferència de fiscalitat entre els territoris. Per exemple l'impost de la renda o l'impost de transmissions. En la qüestió d'impostos, Catalunya sempre figura com autonomia més castigada."

 

Gay de Montellà confia que CaixaBank i el Sabadell acabaran tornant a Catalunya. El president de Foment del Treball ha assegurat que no té sentit que empreses catalanes hagin canviat la seu social o fiscal, i que moltes d'elles han de tornar. Gay de Montellà ha admès que hi ha empreses que fan boicot. Però ho matisa:

 

"En productes de consum, sí. Pel que fa a la resta, no. El que són transformacions, manufacturacions, indústria... indiscutiblement no hi ha cap conseqüència. En consum és fàcil. Però jo tinc un negoci de consum i un distribuïdor nostre a Madrid ha dit, precisament, que volia fer un gest i demanar un producte català. A mi m'ha passat això fa pocs dies."

 

Gay de Montellà reconeix, en tot cas, que hi ha qui reacciona de forma oposada i prefereix sumar-se al boicot contra productes catalans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut