Melilla

Fins a 500 immigrants aconsegueixen entrar a Melilla en l'assalt més massiu a la tanca

L'assalt ha passat a les vuit del matí i, segons la delegació del govern ha estat molt "violent", amb ferits en totes dues bandes de la tanca. Els assaltants que han pogut accedir al territori espanyol s'han traslladat al Centre d'Internament Temporal d'Estrangers de la ciutat autònoma.

RedaccióActualitzat

Uns 500 immigrants han aconseguit entrar a Melilla en un assalt multitudinari a la tanca que separa la ciutat autònoma i el Marroc, segons la delegació del govern a la ciutat autònoma. L'assalt ha passat a les vuit del matí i, segons la mateixa font ha estat molt "violent", amb ferits en totes dues bandes de la tanca.

Després de saltar tres tanques, els assaltants s'han dirigit cap al Centre d'Internament Temporal d'Estrangers entre càntics, crits de satisfacció i abraçades amb altres compatriotes. Alguns d'ells han arribat al centre amb ferides lleus i els han hagut d'atendre membres de la Creu Roja. Molts dels immigrants que han participat en aquest assalt procedeixen de Mali. El Centre d'Internament ja acull uns 1.400 immigrants, el triple de la seva capacitat màxima, que no arriba a les 500 places.

El dia 6, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va qualificar d'"emergència d'estat" la situació que es viu a Ceuta i Melilla. El ministre hi va fer una visita oficial per abordar els conflictes fronterers amb el Marroc. Després d'anar al perímetre fronterer de Melilla, Fernández Díaz va anunciar que hi hauria una inversió immediata d'un milió i mig d'euros a la tanca. El ministre va visitar el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants, el lloc on aquest dimarts s'hi han refugiat els immigrants procedents del Marroc.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut