Ciclisme

Fabian Cancellara guanya l'etapa inaugural de la Volta a Catalunya i és el primer líder

Fabian Cancellara de l'equip Team CSC ha guanyat l'etapa inaugural de la Volta a Catalunya, una contrarrellotge individual de 12,6 quilòmetres amb sortida i arribada a Salou. El ciclista suís ha completat el recorregut en 14 minuts, 55 segons i 88 centèsimes i és el primer líder de la prova catalana. El rus de les Illes Balears Vladimir Karpets ha estat segon i el sud-africà del Phonak Robert Hunter, tercer.

194 corredors enquadrats en 25 equips. Això es la Volta a Catalunya, que aquest any compleix la 86a edició. Aquesta clàssica de l'esport ciclista català va començar amb una etapa pròleg de 12,6 quilòmetres de recorregut, a Salou. El guanyador va ser el suís Fabian Cancellara, del Team CSC, amb un temps de 14 minuts, 55 segons i 88 centèsimes. El recorregut era planer, però, per a alguns, més llarg de l'esperat. A pesar d'això, amb aquesta victòria, Cancellara va demostrar que està en un gran moment de forma, confirmat el 9 d'abril passat, després de guanyar la París-Roubaix. En segon lloc va quedar el rus de les Illes Balears Vladimir Karpets, a tres segons del guanyador.

Aquest dimarts es disputarà la segona etapa, ja una clàssica en línia de 156 quilòmetres, que tindrà la sortida i l'arribada a la localitat de Cambrils. Els ciclistes hauran de superar tres ports de segona categoria i un de tercera.