Sort

Extingit l'incendi que s'ha declarat aquest diumenge a Sort

Un nou incendi, el cinquè en terres lleidatanes i el sisè a Catalunya des de dijous, ha encès totes les alarmes aquest diumenge a la tarda. S'ha declarat a Ribera de Montardit, al terme municipal de Sort, però, per sort, ha quedat en un ensurt i els bombers han pogut controlar-lo en dues hores i donar-lo per extingit poc després.

RedaccióActualitzat
El foc s'ha declarat a un quart de cinc de la tarda en una zona de vegetació i ha mobilitzat quatre mitjans aeris i set equips terrestres dels bombers. La ràpida intervenció ha facilitat l'encerclament de les flames i una hora després ja entrava en fase de control.

Els mitjans aeris s'han retirat i els efectius han continuat treballant-hi des de terra fins a extingir-lo.

És el cinquè incendi a les terres lleidatanes que es declara aquesta primera setmana de març. Hi ha hagut focs a Viu de Llevata, a Calbinyà, a Coll de Nargó i, el més complicat, a Gerri de la Sal. En total, s'han cremat més de 1.000 hectàrees. El foc també ha efactat la zona del Baix Empordà, on un incendi ara sota control ha calcinat gairebé 400 hectàrees a la zona de Llagostera, Tossa de Mar i Santa Cristina d'Aro.

Els bombers de la Generalitat estan pendents de l'evolució de l'incendi que des de dijous afecta la comarca de la Ribagorça, a la banda aragonesa, i intenten impedir que s'estengui al terme municipal de Vilaller, que ja forma part de la província de Lleida.
Anar al contingut