Còrdova

Explotació d'estrangers a Còrdova: 180 euros al mes per jornades de 14 hores al camp

Dues de les treballadores van ser obligades a mantenir relacions sexuals amb els caps sota amenaça de ser acomiadades

RedaccióActualitzat

Desarticulada a Palma del Río, a Còrdova, una organització criminal dedicada a l'explotació laboral de ciutadans estrangers. Entre les víctimes hi ha dues dones que, presumptament, van ser obligades a mantenir relacions sexuals amb els caps de les empreses davant l'amenaça d'acomiadar-les a elles i els seus familiars.

Hi ha 14 persones detingudes amb referència a delictes relacionats amb el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral. Els denunciants asseguren que "eren freqüents els insults mentre treballaven" i també hi havia "violència física cap al grup de treballadors".

Les víctimes han denunciat que treballaven jornades de 14 hores, sense descans, dormien en condicions insalubres i cobraven 180 euros al mes.

 

 

Una xarxa dirigida per un ciutadà búlgar que oferia feina per internet a ciutadans romanesos

La policia va iniciar les investigacions arran de les denúncies d'alguns ciutadans romanesos que asseguraven que havien estat enganyats per un ciutadà búlgar que vivia a Espanya i els oferia per internet unes condicions de treball laborals al camp que no eren reals, i els van arribar a oferir sous de 5.000 euros.

Com a resultat de la feina policial, van saber que aquest ciutadà búlgar, que treballava per a una parella de germans ucraïnesos establerts a Palma del Río, era el responsable de captar i reclutar els treballadors. Els dos germans mantenien converses amb empresaris del sector agrícola i gestionaven les quadrilles de treballadors, sobretot dedicats a la collita de taronges, amb l'objectiu d'obtenir mà d'obra barata.

Aquest empresari búlgar també venia contractes de treball a tercers per regular la seva situació i obtenir prestacions de la seguretat social.

També s'han fet tres inspeccions de treball a finques dedicades al cultiu de tarongers en què s'han identificat 66 persones.

ARXIVAT A:
MigracionsPrecarietat laboral
Anar al contingut