Bagdad

Estat Islàmic reivindica el segrest de tres soldats dels EUA a l'Iraq i anuncia la creació de brigades especials de combat

L'aliança radical Estat Islàmic de l'Iraq, on està inclosa Al-Qaeda, s'ha atribuït el segrest de tres soldats nord-americans desapareguts aquest dissabte en una emboscada prop de la localitat de Mahmudiya, al sud de Bagdad, en la qual van morir cinc militars més. En un comunicat, el grup assegura que té els soldats "croats", terme que utilitzen els insurgents per denominar les tropes multinacionals. La confirmació arriba enmig d'una nova jornada sagnant al país, amb una seixantena morts en dos atemptats al Kurdistan iraquià i a Bagdad. A més, aquest grup ha anunciat que disposen de brigades d'alt nivell físic i bèl·lic per combatre contra la coalició i el govern iraquià.

Actualitzat
La inestabilitat a l’Iraq, lluny de desaparèixer, sembla que guanya terreny. Així ho corrobora el dia a dia. Al Kurdistan iraquià, per exemple, prop de la ciuat d'Arbil, una cinquantena de persones han mort quan un cotxe bomba ha explotat davant la seu del principal partit polític de la regió. Al centre de Bagdad, un altre vehicle carregat d’explosius ha explotat prop del mercat de Sadriya i ha provocat nou morts i una quarantena de ferits. El 19 d’abril passat, un altre atac en aquest mercat va deixar 140 morts i 150 ferits.

Sang que s’escampa pel carrer el mateix dia que un suposat grup vinculat a Al-Qaeda ha penjat en una pàgina web un comunicat en què assegura que té segrestats els tres soldats nord-americans que aquest divendres van desaparèixer prop de Bagdad. Es tracta d’Estat Islàmic, una coalició de vuit grups islamistes que han qualificat l’emboscada on van capturar els seus presoners i van matar cinc soldats més de “beneïda”.

L'exèrcit nord-americà ha posat en marxa una operació de recerca dels tres soldats capturats en el que ja és un dels pitjors episodis contra les tropes dels Estats Units des que va començar l'ofensiva per intentar acabar amb la violència a Bagdad. Des d'aleshores, els atemptats a la capital s'han reduït, però, en canvi, han augmentat a la rodalia, sobretot al sud, a l'anomenat "triangle de la mort".

Estat Islàmic ha anunciat al poble islamista, definint-ho com una "bona nova", que el seu ministeri de la guerra ha creat brigades especials amb un alt nivell de preparació física i bèl·lica. La missió d'aquests grups servirà per infiltrar-se en la rereguarda de l'enemic "tal com va succeir en l'atac al Parlament iraquià el mes d'abril passat", ha explicat aquest grup.
Anar al contingut