Roda de premsa dels regidors d'ERC a l'ajuntament de Barcelona amb Alfred Bosch al capdavant, el 13 de novembre de 2017 (horitzontal)
Roda de premsa dels regidors d'ERC a l'ajuntament de Barcelona amb Alfred Bosch al capdavant, el 13 de novembre de 2017 (horitzontal)

ERC reitera el seu oferiment a Colau per a acords puntuals o un pacte d'estabilitat però sense entrar al govern

ACN Barcelona.-El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha reiterat aquest dilluns el seu oferiment a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per parlar d'acords puntuals o bé d'un pacte d'estabilitat, però sense entrar al govern. En roda de premsa, Bosch ha apuntat que "no tindria cap sentit" una entrada dels republicans a l'executiu de la ciutat a un any i mig de les eleccions municipals, i ha remarcat que això també ho han posat de manifest des de BComú. "Li demanem a l'alcaldessa que mogui peça i que ens digui quan podem començar a parlar de la ciutat", ha dit.

Bosch ha subratllat que si es confirma el trencament el que ofereix ERC és parlar "i tenir converses per tal d'explorar com es podria garantir la governabilitat i l'estabilitat a la ciutat, amb pactes amplis que podrien ser puntuals o que podrien ser més estables". Ara bé, ha deixat clar que això no passa per entrar al govern, una qüestió que els partits implicats ja han descartat a un any i mig de les eleccions municipals. De fet, la mateixa pregunta que van sotmetre a votació des de BComú ja apuntava que l'alternativa era governar en solitari.El republicà ha aprofitat per reivindicar que ERC sempre ha apostat per un pacte d'aquestes característiques, i criticava l'aliança de Colau amb "l'establishment" del PSC. Ha recordat que ja fa dies que ell mateix i Xavier Trias van fer una oferta per garantir la governabilitat de la ciutat. Ara toca, ha dit, que BComú els cridi per parlar i "si cal, negociar". "Però no per a un xec en blanc. No estem en deute amb Colau perquè hagi trencat amb el PSC", ha advertit. Si finalment es produeixen aquests contactes, ha avançat que el primer que farà ERC és demanar respecte pels consellers que estan a la presó, als quals l'alcaldessa ha reclamat explicacions per la seva actuació després de declarar la independència. Després s'ha mostrat obert a parlar de la ciutat, dels grans projectes i també dels pressupostos, i ha avisat que la capital catalana "no pot estar hipotecada a les anades i vingudes i les prioritats electorals d'uns i altres".

Anar al contingut