Barcelona

Ensenyament proposa que els mestres facin una hora més de classe

El Departament d'Ensenyament, dirigit per Irene Rigau, ha presentat aquest dilluns als sindicats de professors les retallades que vol fer al sector educatiu. Entre altres coses, les retallades preveuen que la sisena hora només es continuarà aplicant en escoles d'entorns desafavorits i entre aquells alumnes en risc de fracàs escolar. La resta de centres només tindran aquest recurs si necessiten reforçar algun alumne o grup. La conselleria també proposa que les hores lectives de Primària passin de 23 a 24 setmanals i les de Secundària de 18 a 19.

Actualitzat
La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat aquest  dilluns als professors que la sisena hora de Primària es mantindrà només als col·legis amb entorns socioeconòmics desafavorits i entre  aquells alumnes en risc de fracàs escolar, i que la resta  d'estudiants tornaran a les cinc hores diàries.

En roda de premsa, la consellera Irene Rigau ha explicat que, amb  caràcter ordinari, les escoles deixaran de fer la sisena hora i  aquests recursos es repartiran en el global del sistema i entre els que  necessitin un reforç especial, que faran aquesta hora -segons càlculs inicials, seran bastants alumnes.

Això farà que alguns estudiants surtin abans que altres a la  mateixa classe, però és "més important que surtin amb tot el que han  de saber més, que a l'hora que han de sortir", segons Rigau

Treballar una hora més

El departament d'Educació vol que els mestres de Primària i els professors de Secundària de Catalunya facin classe una hora més a la setmana, i passin de 23 a 24 i de 18 a 19 hores, respectivament, en una de les primeres mesures avançades per la consellera Irene Rigau al sindicat CCOO.

La secretària de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, ha informat als periodistes que aquesta mesura afecta l'acord laboral que va signar el seu sindicat en solitari l'any 2005.

Més mesos per cobrar el juliol


Una altra mesura és que els professors substituts, que ara cobren el mes de juliol si han treballat un mínim de sis mesos, ara n'hauran de fer almenys nou. Aquesta mesura afectaria uns 1.200 professors, la meitat dels quals cobren actualment aquest mes a canvi també de realitzar cursos d'estiu.

I per acabar, que la reducció horària que poden fer els docents a partir dels 55 anys només la puguin fer a partir dels 59. Ara s'obre un procés de negociació que el departament vol tancar abans de l'1 de maig.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut