Mireia Boya ha estat la candidata individual més votada de la CUP
Mireia Boya ha estat la candidata individual més votada de la CUP

Endavant s'imposa a les eleccions a la CUP, que elegeix un secretariat d'equilibris

La llista "Som Llavor, construïm la Unitat Popular" suma el 56% dels vots al secretariat de la CUP, per davant de "Des de baix fem créixer la Unitat Popular", amb un 41%

RedaccióActualitzat

La CUP ha renovat el Secretariat Nacional amb equilibris entre els dos principals corrents del partit. La llista "Som llavor, construïm la Unitat Popular", amb membres d'Endavant, ha sumat el 56% dels vots al secretariat, per davant de "Des de baix fem créixer la Unitat Popular", amb membres de Poble Lliure, que ha obtingut un 41%. Tot i això, les dues candidatures seran presents al nou secretariat amb 15 membres.

La candidatura d'Eulàlia Reguant, Mireia Vehí i Joan Garriga, "Som llavor, construïm la Unitat Popular", ha obtingut 648 vots (56,35%), que es tradueix en 6 persones al Secretariat Nacional, i la llista encapçalada per Albert Botran, "Des de baix fem créixer la Unitat Popular", ha aconseguit 472 vots (41,04%), que representen 5 persones al Secretariat Nacional.

Boya, la més votada

Pel que fa a les candidatures individuals, que opten a 4 de les 15 places del secretariat, Mireia Boya ha obtingut 662 vots, Lluc Salellas 583, Albert Serrats 416, Íñigo Robredo 375 i Hugo Alvira 196 vots.

En total, 1.158 persones d'un total de 1.840 amb dret a vot han participat en aquest procés, segons les dades de la CUP. Són el 62,66% del cens.

Després d'aquests resultats, les persones que passen a ser membres de l'òrgan polític dels cupaires són els exdiputats Mireia Boya, Joan Garriga, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí i Albert Botran, i també Núria Alcaraz, Maria Ballester, Eduardo Cáliz, Aina Delgado, Jordi Escoda, Laia Estrada, Joan Miró, Íñigo Robredo, Lluc Salellas i Albert Serrats. Així mateix, no han entrat a la llista del nou secretariat Pilar Castillejos ni Benet Salellas, que anava de suplent.

Sense llista unitària

El Secretariat Nacional sortint havia sorgit el 2016 a partir d'una candidatura unitària encapçalada per l'exdiputat al Parlament Quim Arrufat, però en aquesta ocasió la unitat no havia estat possible i es van presentar dues llistes col·lectives, inspirades per les dues organitzacions internes amb més pes: Endavant i Poble Lliure.

ARXIVAT A:
CUP
Anar al contingut