Montferri

En fase de control l'incendi que des de primera hora de la tarda crema a Montferri

L'incendi que des de primera hora de la tarda de dissabte crema a Montferri, a l'Alt Camp, està en fase de control. A hores d'ara, els bombers hi continuen treballant per acabar de remullar la zona afectada pel foc i rematar els punts més calents per tal d'evitar que hi hagi revifalles. Els bombers han informat que el foc ha afectat una superfície d'unes 90 hectàrees de vegetació, bàsicament de pi blanc i vinyes. Com a mesura preventiva, durant la tarda de dissabte es van evacuar tres masies i bombers i Mossos van demanar el confinament dels veïns, a causa de la proximitat del foc a la població. Malgrat tot, ningú ha pres mal. L'alcalde de Montferri, Francesc Xavier Esplugues, ha apuntat que l'incendi podria haver estat provocat.

Actualitzat
Els bombers continuen remullant la zona afectada per l'incendi declarat aquest dissabte al municipi de Montferri, a l'Alt Camp. El foc encara no es considera extingit, però des de dos quarts de deu del vespre de dissabte es troba en fase de control. Les flames han obligat a desallotjar tres masies i a tallar un quilòmetre de la comarcal T-204, que encara no s'ha reobert. Per la seva banda, els veïns ja poden tornar a sortir al carrer després d'unes hores en què estaven confinats a casa seva pel fum.

Els bombers han rebut l'avís de l'incendi a dos quarts de tres de la tarda i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat unes 43 dotacions terrestres, que encara treballen per apagar el foc, i 19 mitjans aeris, que s'han retirat quan s'ha fet fosc.

L'incendi ha cremat una superfície aproximada de 90 hectàrees agrícoles i forestals, bàsicament terrenys de pi blanc regenerat, zona de vinyes i camps de rostolls. Com a conseqüència d'aquest incendi, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha activat la fase d'alerta del pla d'emergències per incendis forestals a Catalunya.

El foc ha començat al peu de la Tossa Grossa de Montferri, la muntanya que hi ha al sud del nucli de població, al peu de la carretera T-204. Les flames han anat pujant la carena i han fet algun focus secundari que ha afectat terrenys erms i cultius a l'altra banda de la via. Posteriorment, el foc ha baixat la carena i des d'aquí, a la vora del nucli urbà, ha saltat la carretera, on ja ha entrat en una zona principalment de cultiu, bàsicament vinya.

El cos d'agents rurals investigarà les causes de l'incendi, tot i que l'alcalde de la localitat sospita que les flames podrien haver estat provocades.
Anar al contingut