Alemanya captarà joves enginyers durant aquesta setmana a Barcelona i Madrid.
Alemanya captarà joves enginyers durant aquesta setmana a Barcelona i Madrid.
Barcelona

Empreses alemanyes recluten aquesta setmana joves enginyers a Barcelona

La Cambra de Comerç d'Alemanya a Espanya ha organitzat dos seminaris que tindran lloc els pròxims dimecres dia 8 a Barcelona i divendres dia 10 a Madrid per promoure la mobilitat laboral com a opció i oportunitat per als professionals espanyols que vulguin treballar a Alemanya. Hi participaran tres empreses germàniques, dues de mitjanes i una de gran, amb ofertes de treball concretes per a enginyers desocupats que tinguin un títol universitari, dominin la llengua alemanya i estiguin col·legiats.

Actualitzat
En cadascuna de les trobades està previst contractar prop de 20 enginyers, encara que també podran assistir als seminaris altres joves que vulguin mostrar les seves qualificacions per a futures contractacions. A més a més, durant els seminaris es farà un repàs a la situació i les perspectives laborals que ofereix Alemanya, així com als requisits necessaris per poder-hi treballar.

A Barcelona, la trobada tindrà lloc a la seu de la Fundació Bertelsmann, mentre que a Madrid, es durà a terme a l'Institut d'Enginyeria d'Espanya. La inauguració correrà a càrrec del director gerent de la Cambra de Comerç alemanya, Walther von Plettenberg, i les jornades comptaran amb la participació del director de l'equip internacional dels serveis de la Central de Tramitació d'Ocupació Alemanya a l'Exterior (ZAV), Gerald Schomann, que explicarà les oportunitats de desenvolupament professional al seu país.

Captar el talent espanyol, una font de creixement per a Alemanya

Alemanya recluta joves qualificats per treballar en els sectors de la sanitat, enginyeria, docència, hostaleria i turisme des que el passat 27 de gener s'iniciés la col·laboració entre els serveis públics d'Espanya i d'Alemanya, a través de la xarxa europea EURES. Després d'aquesta iniciativa, la ZAV ha estat la institució que ha promogut la captació d'enginyers espanyols. En aquests moments, Alemanya necessita 140.000 llicenciats en ciències, especialment en el terreny de l'enginyeria i les telecomunicacions, per tal de poder seguir impulsant el seu creixement econòmic.

Des que el govern de la cancellera Angela Merkel "va obrir la caixa dels trons" les demandes d'informació de desocupats espanyols sobre el mercat de treball alemany han estat "moltíssimes", segons han assenyalat a EFE fonts de la Cambra de Comerç alemanya.

De fet, amb els seminaris que tindran lloc al llarg d'aquesta setmana es pretén captar joves aturats i altament qualificats per resoldre parcialment el dèficit de professionals especialitzats que té aquest país europeu. El ministre d'Economia, Philipp Rösler, va assegurar el passat 24 de maig que Alemanya ha de recórrer a la força de treball qualificat exterior com a "font de riquesa".

Un treball permanent o temporal amb un nivell mitjà d'alemany

L'ambaixada d'Alemanya a Espanya és la principal font d'informació per a tots aquells que vulguin accedir a tenir feina en aquest país, ja sigui de forma permanent o temporal, per exemple durant el període de vacances. A més a més, ofereix altres vies d'informació, com ara les oficines d'ocupació locals d'Alemanya, dels serveis del ZAV o a través de les agències d'intermediació laboral, que són de caràcter gratuït. També s'hi explica la possibilitat de no perdre els drets d'atur durant la temporada en què s'estigui a Alemanya, sempre que el període no sigui superior als tres mesos.

Entre els requisits bàsics, cal tenir un nivell mitjà d'alemany si es vol accedir a una ocupació al país germànic, és a dir, el nivell B1/B2 del marc comú europeu de referència.
Anar al contingut