Emilio Botín al costat de l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, durant la inauguració de la marca Santander als Estats Units.
Durant la presentació de la marca Santander als Estats Units, Botín ha afirmat que tothom vol invertir a Espanya. (Foto: EFE)
Nova York

Emilio Botín: "És un moment fantàstic per a Espanya, perquè arriben diners de tot arreu"

Amb la perspectiva de noves retallades del govern de Rajoy a les comunitats autònomes, hi ha qui veu el futur de l'economia espanyola amb un gran optimisme. Aquest és el parer del banquer Emilio Botín. El president del Banc Santander considera que és un "moment fantàstic per a Espanya" perquè, segons ell, "arriben diners de tot arreu". Botín ha dit a Nova York que hi ha hagut un canvi dràstic en els últims mesos, pel que fa a la confiança que genera Espanya en el món econòmic i financer.

RedaccióActualitzat

El president del Banc Santander, Emilio Botín, ha explicat a Nova York que hi ha hagut un canvi "molt dràstic" i que ara "és un moment fantàstic per a Espanya" perquè "arriben diners de tot arreu". Durant la presentació de la marca Santander als Estats Units, Botín ha destacat que la confiança en l'estat espanyol ha augmentat en els últims sis mesos d'una manera "inimaginable": "Tothom té interès a invertir a Espanya". El banquer ha remarcat que arriben diners a través de la borsa i de la inversió en deute públic.

Segons Emilio Botín, aquest canvi respon en gran part a la feina del govern de Mariano Rajoy, amb reformes com la laboral i la financera. El banquer ha reconegut que encara falta molt perquè es pugui reduir l'atur, però ha insistit que la banca espanyola, i en concret en el cas del Santander, està "en millors condicions que mai". Botín opina que la banca està desitjant prestar diners, tot i que afegeix que és clau la demanda perquè les entitats volen finançar "clients bons, no pas insolvents".

Emilio Botín s'ha mostrat convençut que les entitats espanyoles passaran les pròximes proves d'estrès "amb matrícula", encara que ha lamentat que tots els bancs europeus no se sotmetin a l'examen en igualtat de condicions.

 

Anar al contingut