La gigaenquesta de l'ANC i Òmnium del 2014
La gigaenquesta de l'ANC i Òmnium del 2014
Barcelona

Embarguen també 240.000 euros a Òmnium per la multa de la gigaenquesta

RedaccióActualitzat

Els comptes d'Òmnium Cultural també han quedat embargats per la multa de la gigaenquesta. Com ja li va passar a l'Assemblea Nacional Catalana, l'entitat ha vist com li embarguen 240.000 euros per la multa imposada per l'Agència de Protecció de Dades.

La sanció és de 200.000 euros, als quals se suma un recàrrec de 40.000 euros per no haver fet efectiu el pagament.

Òmnium es nega a pagar aquesta sanció, que qualifica d'atac polític desproporcionat. De fet, l'entitat manté un recurs davant l'Audiència Nacional, que encara no té sentència ferma.

Òmnium Cultural considera que la multa per la gigaenquesta no té cap fonament. Asseguren que busca desprestigiar i perjudicar financerament i jurídicament les entitats que hi ha al capdavant del procés sobiranista. L'objectiu, segons Òmnium, és frenar el procés democràtic que viu Catalunya.

L'Agència de Protecció de Dades els va imposar la sanció per haver recollit informació personal no permesa amb finalitats ideològiques en l'organització de la gigaenquesta dins de la campanya "Ara és l'hora", el 2014. Més de 30.000 voluntaris van visitar més d'un milió de cases durant un mes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut