Un voluntari duent a terme la Gigaenquesta a Tarragona (ACN)
Un voluntari duent a terme la Gigaenquesta a Tarragona (ACN)
Barcelona

Embarguen 246.000 euros a l'ANC per no haver pagat la multa arran de la Gigaenquesta

L'Agència de Protecció de Dades els va imposar la sanció per haver recollit informació personal no permesa amb finalitats ideològiques

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional de Catalunya s'ha trobat aquest matí els seus comptes embargats. El motiu és que no han pagat la multa imposada per l'Agència de Protecció de Dades per haver vulnerat, presumptament, la llei de protecció de dades arran de la Gigaenquesta. En concret, i segons ha explicat el president de l'entitat, Jordi Sànchez, els han embargat més de 246.000 euros.
 


L'Audiència Nacional va denegar a l'ANC i a Òmnium el recurs en què demanaven l'ajornament del pagament de la sanció fins que hi hagués una sentència definitiva.

L'Agència de Protecció de Dades els va imposar la sanció per haver recolllit informació personal no permesa amb finalitats ideològiques en l'organització de la Gigaenquesta dins de la campanya "Ara és l'hora", el 2014. Més de 30.000 voluntaris van visitar més d'un milió de cases durant un mes.

Entre les preguntes que es feien a la gent, hi havia si pensaven anar a votar el 9-N, quines llengües haurien de ser oficials en el nou país o sobre la relació entre Catalunya i Europa.

Anar al contingut