Els peixaters critiquen les garanties "desproporcionades" que calen per comprar al Mercat Central del Peix de Mercabarna

ACN Barcelona.-El Gremi de Peixaters de Catalunya considera "desproporcionades" les garanties que ha "imposat" el Gremi de Majoristes de Mercabarna per poder comprar en un mercat que, recorden, és de titularitat pública, participat per l'Ajuntament de Barcelona i per l'Estat a través de Mercasa. Els peixaters critiquen la mesura perquè, d'una banda, entenen que no s'ajusta a la Llei de Defensa de la Competència, i de l'altra, creuen que fan difícil la incorporació de nous operadors a un sector format fonamentalment de microempreses. Les noves disposicions, indiquen els peixaters, els obliguen a tenir una targeta de compra -per fer els pagaments al comptat, a crèdit o a través de la Caixa Gremial- i a constituir garanties, sigui mitjançant un aval bancari o un dipòsit en efectiu -en poder del mateix Gremi de Majoristes. L'import de l'aval és 6.000 euros, si es tracta d'una persona física o Societat Civil Privada (SCP), o de 18.000 en el cas de societats mercantils.

Els peixaters recorden que la Llei de Defensa de la Competència estableix que "la fixació, de manera directa o indirecta, de preus o altres condicions comercials o de servei" pot representar una restricció de la competència. És aquest punt el que, segons el seu parer, podria estar vulnerant la nova normativa de Mercabarna.Àlex Goñi, President del Gremi de Peixaters de Catalunya, ha tornat a mostrar la disconformitat del sector amb aquestes relacions comercials i n'ha demanat la revisió "de manera acordada". Goñi també ha declarat que mesures com aquestes "compliquen la vida" als peixaters catalans. És per això que el Gremi ha instat davant de Mercabarna un expedient informatiu per saber si aquestes exigències contravenen la Llei de Defensa de la Competència.

Anar al contingut