Coques en un mostrador en pastisseria
Les coques més sol·licitades són les de fruita confitada, però les de crema i les de llardons continuen guanyant adeptes
Barcelona

Els pastissers catalans compten vendre 1.600.000 coques per la revetlla

Protecció Civil fa una crida a extremar la precaució, sobretot entre els més joves, amb els petards

RedaccióActualitzat

La coca serà la gran protagonista d'aquesta nit en la celebració de la revetlla de Sant Joan. Els pastissers catalans calculen vendre'n 1.600.000, un 2% més que l'any passat. Les coques més sol·licitades són les de fruita confitada, però les de crema i les de llardons continuen guanyant adeptes. El preu de les coques de pastisseria oscil·la aquest any entre els 30 i 40 euros el quilo. Són una mica més cares que l'any passat a causa de l'augment del preu del pinyó. 

El fet que la revetlla caigui entre setmana afavorirà les vendes a les pastisseries de les grans ciutats, segons el president del Gremi de Pastissers, Elies Miró. 

Pel que fa a la mobilitat, el Servei Català de Trànsit preveu que es mobilitzaran uns 445.000 vehicles des de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida. Començarà a les tres de la tarda i s'allargarà fins a la mateixa hora del dia 24. A més a més, el metro de Barcelona funcionarà quaranta-tres hores sense interrupció.

A part de tot això, els altres grans protagonistes de la revetlla són els petards. També van a un bon ritme de vendes, segons Josep Maria Vilardell, president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia. Protecció Civil, per la seva banda, fa una crida a extremar la precaució, sobretot entre els més joves.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut