Barcelona

La venda de petards augmenta entre un 7% i un 9%

Protecció Civil fa una crida a extremar la precaució i el sector pirotècnic diu que els gustos dels usuaris evolucionen més cap al color i la llum en detriment del soroll

RedaccióActualitzat

Satisfacció del sector de la pirotècnia a Catalunya per l'augment de vendes de petards per a la revetlla de Sant Joan. N'estan venent entre un 7 i un 9% més que l'any passat, cosa que significa que els catalans hi gastaran més de 17 milions d'euros.

El producte estrella continuen sent les cebetes i els petards per als més petits, i els gustos dels usuaris evolucionen més cap al color i la llum, en detriment del soroll, segons ha explicat el president de l'Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia, Josep Maria Vilardell.

Aquest Sant Joan hi ha 1.268 establiments, entre casetes i locals, que venen articles pirotècnics a Catalunya, segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya. Seran 80 punts de venda més que l'any passat, un 6,7% més. La majoria es concentren a la demarcació de Barcelona, on hi ha 854 casetes i locals autoritzats per a la venda de petards, 169 dels quals a la capital catalana. N'hi ha 177 a les comarques de Tarragona, 120 a les de Lleida i 117 a les de Girona.

Enguany no hi ha canvis en el reglament que estableix les edats mínimes per adquirir articles pirotècnics. Així, els de la categoria 1, que són bombetes i altres de molt baixa perillositat, es poden comprar a partir de 12 anys; els de la categoria 2, de baixa perillositat i poc soroll, es poden comprar a partir de 16 anys; i els de la categoria 3, de perillositat mitjana, es poden adquirir a partir dels 18. Els petards de la categoria 4 estan reservats a la pirotècnia professional i no es poden vendre en els punts de venda de pirotècnia habituals.

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha dit també que el nombre d'esdeveniments autoritzats amb focs artificials és de 274; amb trabucaires, 367, i els autoritzats amb correfocs i diables pugen a 416.

Protecció Civil, per la seva banda, fa una crida a extremar la precaució, sobretot entre els més joves.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut